Război între sindicaliștii din Sănătate: sindicatul dr. Dan Perețianu contestă legalitatea noului sindicat al dr. Florin Chirculescu

peretianu
peretianu

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) salută apariţia sindicatului „Ion Cantacuzino”, al patrulea sindicat al medicilor înfiinţat ca federaţie , şi al șaselea sindicat din sănătate care declară că are şi medici, dar, în același timp, îl acuză de ilegalitate.

Sindicaliștii de la CFSMR susțin că președintele noului sindicat, Dr. Florin Chirculescu, este încă membru al acestei organizații. În plus, un sindicat numit „Ion Cantacuzino” a existat în anii ’90. Sub titulatura “Alianţa Federaţiilor Sindicatelor Independente din Unităţile Sanitare – Ion Cantacuzino”, acest sindicat a participat la negocieri ale CFMR cu MS, pentru a bloca din iniţiativele CFMR, mai susțin sindicaliștii conduși de dr. Dan Perețianu, care acuză Colegiul Medicilor de propagandă în favoarea noului sindicat, ceea ce nu intră în atribuțiile unui organism al statului.

Legea reformei în sănătate  îi obligă pe şefii de secţie, ca şi pe manageri sau directori de spitale, să nu fie lideri sindicali Conducerea Federaţiei „Ion Cantacuzino” este formată tocmai din şefi, acuză CFSMR. Dr. Florin Chirculescu, preşedintele Federației IC, este şef secţie chirurgie toracică la Spit. Universitar Bucureşti. În plus, a fost ani de zile consilierul Preşedintelui Colegiului Medicilor din România. Dr. Tudor Ciuhodaru, vicepreşedinte Federației IC, este şef secţie UPU de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf.Ioan” din Iaşi. În plus, este deputat ales PSD (2008). Dr. Gheorghe Stanciu, vicepreşedinte Federației IC, este şeful secţiei ORL de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. În plus, dr. Stanciu a fost ani de zile liderul CFMR din judeţul Gorj. Niciun document nu există la CFMR/CFSMR prin care dr. Stanciu să-şi fi dat demisia din organizaţie, susțin liderii CFSMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel