RĂZBOI între politicienii moldoveni. Mărul discordiei: nava cu nitrat de amoniu care a aruncat în aer Beirutul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Maia Sandu, fostă prim-ministru al Republicii Moldova, a declarat că nava cu nitrat de amoniu din Beirut a fost înregistrată sub pavilionul moldovenesc în schimbul mitei și favorurilor. 

Mai mult, Maia Sandu a dat de înțeles că și în prezent în Republica Moldova sunt înregistrate nave ce desfășoară activități ilegale. Totodată, președintele PAS din Moldova, a spus că regretă faptul că această explozie devastatoare are la bază corupția din Republica Moldova.

Republica Moldova, pe lista neagră

"O ştire cutremurătoare a venit din Liban, unde o explozie puternică a distrus portul şi o parte a oraşului Beirut. Suntem cu gândul la familiile victimelor şi regretăm că această tragedie are şi conexiuni cu ţara noastră. Cu corupţia din ţara noastră, dacă este să fim mai exacţi.

Nava care transporta ilegal substanța explozivă a fost înregistrată sub pavilion moldovenesc. Statul nostru a înregistrat această navă în schimbul mitei și a favorurilor.

Într-o țară unde lucrurile se fac corect, unde instituțiile statului nu participă în scheme, înregistrarea unor astfel de nave ar fi fost imposibilă. Republica Moldova se află de mulți ani în lista neagră din cauza faptului că înregistrează nave ce desfășoară activități ilegale.

Voi solicita deputaților PAS să facă toate demersurile necesare pentru a afla cum a fost posibilă înregistrarea unei astfel de nave sub pavilion moldovenesc, cine stă în spatele acestor fărădelegi și care sunt soluțiile. Corupția ucide. Nu doar aici, în Moldova, dar și în alte părți ale lumii.", a scris Maia Sandu pe pagina ei de Facebook.

Vezi și: Nitratul de amoniu din Beirut, adus de o navă din Republica Moldova

”Îndemn ipocriții...”

La scurt timp, actualul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, a răbufnit pe aceeași rețea socială. El a învinuit-o pe Maia Sandu că nava din Beirut a fost înregistrată în perioada "istoriei de succes", scrisă și de lidera PAS, numind-o ipocrită.

"Nava Rhosus (IMO 8630344) a fost înregistrată în Registrul de Stat al Navelor la data de 23.02.2012, adică în perioada "istoriei de succes", scrisă și de această doamnă...

Din 23.02.2014 nava nu mai este sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova, fiind radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova.

Îndemn ipocriții, care nu scapă nici o ocazie de a tăvăli in glod și mizerie țara noastră, să aibă măcar un pic de rușine.", a scris Ion Chicu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel