Război între guvern și producători pe mâncărurile nesănătoase. Ce se va interzice

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Industria alimentară a avertizat că planurile guvernului de a restricționa felul în care supermarketurile vând și fac reclamă gustărilor foarte dulci, prea sărate sau mult prea grase pot falimenta afacerile și pot afecta consumatorii.

Conform CNN, oficialii din Marea Britanie sunt de părere că ofertele la mâncarea nesănătoasă care încurajează la consum crescut, cum ar fi „cumperi una primești una gratis” sau „3 la preț de 2”, sunt dăunătoare pentru o țară care și așa se confruntă cu niveluri mari de obezitate. Astfel, guvernul va interzice astfel de practici, din aprilie 2022, pentru retailerii cu mai mult de 50 de angajați din Anglia.

Totuși, Federația pentru Alimente și Băuturi, care reprezintă producătorii, transmite că politicile vor avea „impact economice dure” atât pentru afaceriști, cât și pentru consumatori. „Aceste restricții propuse nu numai că vor crește costul pentru mâncare pentru familii, dar vor avea impact economic dur pentru producători care și așa se pregătesc de noile costuri ale Brexit-ului și repercusiunile pandemiei globale”, a spus COO-ul Tim Rycroft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel