Război în Yemen. Kuweitul îşi recheamă ambasadorul de la Beirut

Kuweitul a decis să-l expulzeze pe însărcinatul cu afaceri al Libanului.

Kuweitul a decis sâmbătă să-l expulzeze pe însărcinatul cu afaceri al Libanului şi şi-a rechemat pentru consultări ambasadorul de la Beirut, după anumite declaraţii ale ministrului libanez al informaţiilor în legătură cu războiul din Yemen, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Statul Kuweit a decis rechemarea pentru consultări a ambasadorului său din Liban şi plecarea însărcinatului cu afaceri de la ambasada Republicii Libaneze din Kuweit în termen de 48 de ore, a indicat Ministerul de Externe kuweitian, citat de agenţia de presă Kuna.

Diplomaţia kuweitiană îşi explică decizia prin eşecul guvernului libanez



Într-un comunicat, diplomaţia kuweitiană îşi explică decizia prin eşecul guvernului libanez de a răspunde la declaraţiile inacceptabile contra regatului Arabiei Saudite şi celorlalte ţări din Consiliul de Cooperare al Golfului.

Arabia Saudită a anunţat vineri că şi-a rechemat ambasadorul din Liban şi a cerut plecarea ambasadorului libanez din regat după ce ministrul libanez al Informaţiilor a criticat intervenţia coaliţiei militare conduse de Riad în Yemen. Regatul saudit a decis, de asemenea, să oprească toate importurile libaneze şi şi-a exprimat regretul faţă de înrăutăţirea relaţiilor cu Libanul.

Ce măsură a luat Bahreinul

O măsură similară cu cea a Arabiei Saudite a luat şi Bahreinul.

Într-o emisiune de televiziune din 5 august şi difuzată luni, Georges Kordahi, actualul ministru libanez al informaţiilor, dar care nu era încă membru al guvernului la acea vreme, a calificat drept absurd războiul purtat din 2015 în Yemen de coaliţia militară şi a apreciat că este timpul să înceteze.

Declanşat în 2014, în războiul din Yemen şi-au pierdut viaţa zeci de mii de persoane, majoritatea civili, şi milioane de persoane au fost strămutate.

Arabia Saudită şi-a rechemat ambasadorul în Liban

Arabia Saudită şi-a rechemat ambasadorul în Liban şi a cerut plecarea ambasadorului libanez din regat după ce ministrului libanez al Informaţiilor a criticat intervenţia coaliţiei militare conduse de Riad în Yemen, a anunţat vineri diplomaţia saudită, relatează AFP, a mai scris Agerpres. 

Riad-ul a decis să-l recheme pe ambasadorul său în Liban pentru consultări şi i-a cerut ambasadorului libanez în regat să părăsească teritoriul în 48 de ore, a indicat Ministerul de Externe saudit într-un comunicat.

Arabia Saudită a decis, de asemenea, să oprească toate importurile libaneze, a precizat sursa citată. Regatul regretă deteriorarea relaţiilor cu Libanul, potrivit comunicatului în care se menţionează că vor fi luate şi alte măsuri, fără a le preciza.

Într-o emisiune de televiziune din 5 august şi difuzată luni, Georges Kordahi, actualul ministru libanez al Informaţiilor, dar care nu era încă membru al guvernului la acea vreme, a calificat drept absurd războiul purtat din 2015 în Yemen de coaliţia militară şi a apreciat că este timpul să înceteze.

Riadul a apreciat miercuri că aceste comentarii aduc atingere eforturilor coaliţiei şi nu sunt în armonie cu relaţiile istorice între Beirut şi Riad. Regatul saudit, precum şi Emiratele Arabe Unite - membru al coaliţiei - i-au convocat pe ambasadorii Libanului.

Declanşat în 2014, în războiul din Yemen şi-au pierdut viaţa zeci de mii de persoane, majoritatea civili, şi milioane de persoane au fost strămutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel