Război în Siria. Răspuns armat în enclava kurdă Afrin

Combatanţi loiali regimului sirian au intrat în enclava kurdă Afrin.

Combatanţi proregim au intrat marţi în enclava Afrin, regiune din nord-vestul Siriei unde armata turcă a lansat în urmă cu o lună o ofensivă împotriva unei miliţii kurde, apărând acum perspectiva unei escaladări mai ample, informează AFP şi Reuters.

'Forţele populare au intrat în districtul Afrin', a declarat Rojad Rojava, un responsabil al Apărării kurde din administraţia locală. 'Sute de combatanţi au fost desfăşuraţi în această după-amiază' în zonă, a anunţat Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG de monitorizare a războiului civil, cu sediul la Londra.

Agenţia oficială de presă siriană SANA a indicat luni ca forţele proregim 'se vor alătura rezistenţei împotriva agresiunii turce'. În 2012, după retragerea forţelor proregim, Afrin a devenit prima zonă kurdă din Siria ce a scăpat de sub controlul puterii centrale.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a avertizat luni faţă de orice intervenţie a forţelor proguvernamentale siriene alături de miliţiile kurde în Afrin, declarând că ar împiedica Ankara să-şi continue acolo ofensiva. Imediat după ce convoiul de combatanţi - fluturând steaguri siriene şi agitând arme - a intrat în Afrin, mass-media de stat siriene au anunţat că Turcia i-a vizat cu arme de foc.

[citeste si]

Ofensiva de o lună a Turciei vizează să scoată din Afrin miliţia kurdă YPG, pe care Ankara o vede ca o mare ameninţare la frontiera sa. YPG a salutat sosirea forţelor proguvernamentale - care includ miliţii aliate cu guvernul preşedintelui Bashar al-Assad, dar nu şi efective ale armatei siriene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel