Război în Siria. Răspuns armat în enclava kurdă Afrin

Combatanţi loiali regimului sirian au intrat în enclava kurdă Afrin.

Combatanţi proregim au intrat marţi în enclava Afrin, regiune din nord-vestul Siriei unde armata turcă a lansat în urmă cu o lună o ofensivă împotriva unei miliţii kurde, apărând acum perspectiva unei escaladări mai ample, informează AFP şi Reuters.

'Forţele populare au intrat în districtul Afrin', a declarat Rojad Rojava, un responsabil al Apărării kurde din administraţia locală. 'Sute de combatanţi au fost desfăşuraţi în această după-amiază' în zonă, a anunţat Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG de monitorizare a războiului civil, cu sediul la Londra.

Agenţia oficială de presă siriană SANA a indicat luni ca forţele proregim 'se vor alătura rezistenţei împotriva agresiunii turce'. În 2012, după retragerea forţelor proregim, Afrin a devenit prima zonă kurdă din Siria ce a scăpat de sub controlul puterii centrale.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a avertizat luni faţă de orice intervenţie a forţelor proguvernamentale siriene alături de miliţiile kurde în Afrin, declarând că ar împiedica Ankara să-şi continue acolo ofensiva. Imediat după ce convoiul de combatanţi - fluturând steaguri siriene şi agitând arme - a intrat în Afrin, mass-media de stat siriene au anunţat că Turcia i-a vizat cu arme de foc.

[citeste si]

Ofensiva de o lună a Turciei vizează să scoată din Afrin miliţia kurdă YPG, pe care Ankara o vede ca o mare ameninţare la frontiera sa. YPG a salutat sosirea forţelor proguvernamentale - care includ miliţii aliate cu guvernul preşedintelui Bashar al-Assad, dar nu şi efective ale armatei siriene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel