Război total: CSM o acuză pe Ana Birchall de dezinformare

Ana Birchall
Ana Birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, este acuzată de Consiliul Superior al Magistraturii, de dezinformări în spaţiul public, după ce aceasta a declarat că a aşteptat un răspuns de la CSM privind raportul GRECO, dar acesta nu a mai venit. 

„Precizările Consiliului Superior al Magistraturii față de dezinformările ministrului justiției, Ana Birchall, care impută Consiliului Superior al Magistraturii „uzurparea atribuțiilor Ministerului Justiției" prin inițierea unor propuneri de modificare legislativă şi întârzierea comunicării punctului de vedere cu privire la rapoartele GRECO: Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii îi este conferită prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna în scopul îmbunătățirii cadrului normativ necesar bunei desfășurări a activității judecătorilor și procurorilor", informează CSM, printr-un comunicat de presă publicat pe Facebook.

Poziţia pe raportul GRECO, netransmisă din cauza lipsei cvorumului

În ceea ce privește întârzierea transmiterii poziției privind cele două rapoarte GRECO, Consiliul subliniază că dezbaterea nu a avut loc deoarece cvorumul nu a putut fi intrunit din cauza absenței unor membri.

„Afirmațiile ministrului justiției, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse în Legea nr. 317/2004, alegația acesteia, astfel cum a fost expusă, fiind intenționat eronată cu scopul exclusiv al decredibilizării activității Consiliului Superior al Magistraturii", mai arată sursa citată.

De la ce a pornit totul

Precizările vin după ce Ana Birchall a declarat, miercuri, că a așteptat un punct de vedere de la CSM, dar „CSM era preocupat să modifice legea ANI", conform Mediafax. 

Birchall a mai anunțat că nu a primit punctul de vedere de la CSM pe raportul GRECO și MCV. Ministrul a afirmat că speră ca în cursul zilei de miercuri să primească punctul de vedere solicitat de la CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel