RĂZBOI Dragnea-Tudose. Mircea Badea, EXPLOZIV. Ce spune despre viitorul premier

Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a vorbit la emisiunea "În gura presei" despre războiul dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose. DC News vă prezintă declarațiile realizatorului TV cu privire la scandalul momentului din PSD.   

Mircea Badea a făcut inițial un scurt istoric din momentul în care PSD a câștigat zdrobitor ultimele alegeri și până în prezent. Iată ce a spus: 

"Avem un nou război între Dragnea și premierul pus de PSD. Scenariul cu Grindeanu se repetă unu la unu. S-a ales praful de legile justiției. S-a dus dracu' votul din decembrie 2016. Dar haideți să facem un scurt istoric. 

Nu a trecut un an de la uriașa victorie în alegeri a PSD. Nu am fost fanul lui Dragnea, dar el este președinte PSD și sub conducerea sa, partidul a obținut un scor istoric. 

La vremea aceea, nu știam că Sorin Grindeanu și Mihai Tudose există. Dragnea era impecabil atunci, vorbea numai despre programul de guvernare și nici nu răspundea la atacuri. Nu mă interesa de programul de guvernare, singurul meu interes era justiția. Fără justiție reală, nesubordonată, nici Sănătatea, drumurile, educația sau TVA nu valorează, deci nu mă interesa programul de guvernare.

A propus-o pe Shhaideh pentru funcția de premier. Am căutat pe Google să văd cine e. Apoi mi-am amintit că am văzut-o la niște emisiuni vorbind despre Constanța. Țineți minte, a zis Iohannis: 'NU!". Acum este în Guvernul României. Mai este vreo discuție despre soțul ei? Despre Siria? Despre toate prostiile alea?

Acum întreb: cum s-a ajuns la Grindeanu? Pentru mine, care sunt la curent, nu auzisem de el. De unde a răsărit? Mi-a dat un prieten sms: 'ăsta-i securist'. E un prieten care nu are legătura cu politica, un prieten, adică un om care trăiește și el pe aici, un om care doar se uita la televizor când l-a anunțat Dragnea pe Grindeanu.

Apoi, după ce Grindeanu s-a baricadat în Guvern, după ce PSD și-a dat jos propriul Guvern, vine Dragnea și spune: 'Mihai Tudose'. Am căutat iar pe Google. Inițial, mulți se ia luau de fața lui, apoi propaganda s-a prins că Tudose 'e de bine'.

Fac o rectificare. Am spus că niciodată nu am fost fan Liviu Dragnea, n-ai cum să fii fanul unui om politic în România, însă a existat un moment. La un moment dat am fost fan Dragnea: momentul în care el a fost condamnat pentru referendum. Respect pentru lucrul acesta. Dacă se caută informații despre aceast lucru se găsește faptul că au votat morții, că au fost falsificate voturile, sunt niște făcături, însă nu pentru asta a fost condamnarea lui Dragnea.

VEZI ŞI Mihai Tudose - Mircea Badea, REPLICI la Antena 3. Dialog INTEGRAL 

"Întrebarea mea este - cum de a venit Liviu Dragnea cu ăștia doi?"

Ca să revenim în zilele noastre, dar istoricul este important. Întrebarea mea este - cum de a venit Liviu Dragnea cu ăștia doi? Cu Shhaideh înțeleg cum a venit, asculta de el. Voia cumva să conducă prin prieteni, să fie un premier cu telecomanda. I-a zis Iohannis: 'du-te, mă, de aici'. 

Atunci cu OUG 13, Când Dragnea trebuia să facă mega demonstrație ca replică la demonstrația lui Iohannis și a sistemului său, nu a făcut nimic. Mulți au zis că dacă ieșeau ambele tabere în stradă ieșea război civil. E o prostie. În Barcelona au ieșit oamenii care voiau separare de Spania, iar a doua zi au ieșit cei care nu voiau separare. Nu a fost război civil. Sigur că românii care voiau să iasă în stradă o puteau face și fără să zică Dragnea. Au ieșit câțiva la Palatul Cotroceni. Ceilalți se uitau să spună Dragnea. Nu s-a întâmplat, 'atunci bine'.  

Iohannis nu a fost de acord cu Sevil Shhaideh. Iohannis, chiar dacă a pierdut alegerile prin PNL, a zis că el oricum conduce. Nu a vrut să pună în funcție omul lui Dragnea și l-a pus pe Grindeanu. Ne-am prins cu toții că Grindeanu era amic cu sistemul. Dragnea, acum mi-e clar, nu a vrut să se lupte cu sistemul. A vrut să negocieze cu sistemul, să se împrietenească cu sistemul. Dragnea nu a vrut să le pună cizma pe cap pentru că a câștigat alegerile în mod istoric, el a vrut să o dea la pace. Când și-a dat seama că Grindeanu s-ar putea să nu mai răspundă nici la telefon, l-a dat jos. Apoi a mers din nou la Iohannis. Cum a ajuns Tudose după Grindeanu? Credeți că fără ca Iohannis să fi zis: 'Tudose', îl nominaliza Dragnea pe Tudose? Evident că nu. Dragnea s-o fi dus cu mai multe nume. 

Dacă ar fi vrut, Dragnea scoate pe stradă oamenii, atunci când cu OUG 13. Să nu te pui cu forța organizatoare a PSD. Ar fi scos mulți oameni în stradă. A zis: 'bine cu Grindeanu, bine cu Tudose'.

"Problemele PSD-iștilor: că-s proști, securiști și fricoși"

Prima problemă a PSD-iștilor, fără să generalizez, este că sunt foarte proști. A doua problemă este că sunt fricoși. A treia problemă este că sunt și securiști, adică cu sistemul. Pe mine un singur lucru mă interesa, atât -  legea răspunderii magistraților. Atâta vreme cât această țară va fi o colonie și i se va spune ce să facă indiferent de ce spun cetățenii ei, cetățenii ei fiind tratați ca niște bizoni, nu se va putea realiza nimic din ceea ce ne dorim.

Pe mine mă doare în cot de problemele PSD-iștilor. Din punctul nostru de vedere, al cetățenilor care nu suntem trepanați, nu se va întâmpla nimic bun în această țară. Este ceva foarte greșit undeva în profunzimea fibrei României. Lipsește o conștiință în sensul de conștiență. Undeva ar trebui să existe o stare de veghe care, la un moment dat, să se aprindă și să zică: 'ia stai așa, că nu e în regulă ce se întâmplă'. Suntem o țară în care un sistem de putere este răsturnat pentru că niște hoitari politici s-au hrănit din cadavre, legitimat prin vot. Adică i s-a spus ăluia legitimat prin vot, în acest caz - Victor Ponta, să plece pentru că s-a întâmplat un incendiu și 'ești de vină tu'.

Revenirea lui Cioloș

Și apoi a venit unul pe care nu l-a votat nimeni: Cioloș împreună cu niște unii pe care nu i-a votat nimeni niciodată. Și România nu a zis nimic. De un milion de ori dacă se repetă această treabă, eu cred că nu vom învăța nimic pentru că este ceva greșit în profunzime. Ca atare, aș fi foarte bucuros să se întoarcă Cioloș care și-așa bate din pinteni în felul lui penibil. Cioloș mi se pare monument de impostură, exemplul de om al sistemului în cel mai crâncen înțeles al cuvântului. Un robot disciplinat pe care sistemul îl pune unde vrea și el execută. Este posibil ca sistemul să îl pună iar premier. Cred că ar fi chiar bine. Pe mine personal, că se face split TVA sau că nu se face, mă doare în cot. Voi supraviețui chiar dacă vine Cioloș sau dacă vine Kovesi. Până când România nu va păți niște nasoale adevărate, această țară nu va avea niciun fel de șansă să se trezească vreodată, să se trezească acea conștiență din fibra ei profundă. Deci să vină și Boc, și Cioloș, și Băsescu, mă doare în cot.

PSD și apocalipsa

Revenind în prezent, PSD va trăi o apocalisă. Dragnea, mâine, va fi supus unui test în sensul în care Mihai Tudose va încerca să îi tragă preșul lui Dragnea. Să nu se înțeleagă că Dragnea este un personaj pozitiv. A făcut și multe greșeli, este un om obsedat de control, dar o parte din control este cumva legitim pentru că o parte din lucrurile care i se cuveneau nu i s-au întâmplat pentru că a fost condamnat politic. O parte de cantitate de obsesie este legitimă totuși, cealaltă parte poate fi patologică. Nu e niciun personaj pozitiv în toată ecuația. Eu cred că mâine, în PSD, vor încerca să-l rezolve pe Dragnea. PSD-iștii sunt atât de proști și de fricoși încât sunt tentați în mod natural să se omoare între ei. Apropo, dosarul Belina frizează oligofrenia. Să nu poți să îi dai lui Dragnea una adevărată? Să vii cu harnelile alea? Este un dosar de nimic pe care propaganda încearcă să-l tragă unde nu e. E o vrăjeală! Să nu fii tu în stare, procurorul vieții, să îi faci un dosar adevărat?

Dacă Iohannis ar fi fost un jucător de șah, i-ar fi zis Codruței Kovesi să-și ia concediu pe principiul 'nu e nevoie să faci nimic. Ăștia din PSD se omoară între ei. Noi trebuie doar să ne luăm popcorn și să râdem. În mod natural își vor lua gâtul'. PSD este mult prea mare, cu multe găști, cu sete de putere, cu interese, cu ranchiună etc.

Dacă până și Bogdan Hossu poate să îți creeze probleme, înseamnă că ești un bou. În acest moment, dacă nu ar fi existat Kovesi, cred că românii dădeau ei jos Guvernul PSD.

Sondaj

A apărut un sondaj. Poate că domnul Pieleanu a făcut rezultatul pe bune, îl respect mult. A dat rezultatele exacte la ultimele enșpe mii de alegeri din România. Dar acum este prea spectaculoasă treaba. Cum adică PSD este sus și Guvernul lui Tudose este jos? Și atunci Tudose a zis: 'Ahaaa. M-a lucrat Dragnea. Deci eu sunt jos pentru că vrea Dragnea'. Și uite așa, Mihai Tudose a folosit acest pretext pentru a începe ofensiva anti-Dragnea. 

Mâine va ieși smardoială mare, crâncenă. Va ieși bătaie. Foarte bine. Va începe o criză politică crâncenă în politică. Sunt mulți anti-Dragnea în PSD. Pentru că Dragnea este insuportabil, pentru că mulți sunt securiști. Dragnea nu a fost niciodată anti-securist. Se dovedește că doar a vrut să fie prieten cu securiștii. Sunt mulți în PSD care vor să îl facă pe Dragnea, dar sunt și mulți cu el, vom vedea cine va învinge. Vom vedea ce va face și Tăriceanu. El este singurul care are agenda corectă din punct de vedere politică, adică justiția. În mod sigur, România va traversa o criză politică mult mai mare decât în cazul Grindeanu.

Scenarii

Există mai multe scenarii posibile, unul dintre ele, pe care nu îl exclud, este să se întoarcă Dacian Cioloș. Nu am nicio problemă. Să se întâmple orice. În România, nimeni nu e victimă. Ce au făcut românii în afară să se uite la X Factor și Chefi la cuțite? Nimic. Este bine să te uiți și acolo, dar în momentele importante, ce au făcut oamenii? 

Am văzut că mulți români abia așteaptă să le mai servească propaganda o fentă. Vezi cazul ROBOR. În România, prea mulți se duc după fentă. Zic să ne punem centurile de siguranță. Vine un 'poc'. E pe aici. Cine are centură de siguranță să și-o pună. Cine nu, să se uite la propagandă și să-și ia de acolo agenda".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel