Război comercial SUA - CHINA. Avertismentul lui Donald Trump

Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri că nu a semnat încă un acord comercial cu China deoarece Beijingul nu este dispus 'să-şi facă datoria', notează AFP. 

În cursul unei vizite la o fabrică Apple din apropiere de Austin, în Texas, Donald Trump a declarat în legătură cu acordul comercial parţial aşteptat cu China: 'Nu am vrut să fac asta până în prezent pentru că ei nu-şi fac datoria'. El a ţinut să sublinieze că Beijingul îşi doreşte mai mult decât Statele Unite să încheie un acord comercial cu Washingtonul. Cu o zi înainte, omul de afaceri republican a promis o nouă creştere a tarifelor vamale vizând produsele chineze dacă nu se va ajunge la niciun acord cu Beijingul.

'Dacă nu ajungem la un acord cu China, pur şi simplu voi majora şi mai mult taxele vamale', a declarat el de la Casa Albă. China şi Statele Unite sunt implicate într-un război comercial de aproape doi ani. Ambele părţi au dat asigurări că s-au făcut progrese notabile, iar preşedintele Trump a vorbit despre semnarea unui acord de 'fază unu' în noiembrie, care nu a fost confirmat. În cursul vizitei la fabrica de producţie a laptopurilor Mac Pro, Donald Trump a fost însoţit de CEO-ul grupului Apple, Tim Cook.

Preşedintele a dat de înţeles că administraţia americană ar putea lua în considerare o scutire de taxe pentru Apple, dacă Washingtonul va impune noi taxe vamale asupra mărfurilor chineze. În lipsa unui acord comercial, Statele Unite intenţionează să impună la 15 decembrie noi taxe vamale asupra produselor electronice chineze, printre care telefoanele mobile, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel