„Război civil” în PNL - bătaie la alegerile din Timișoara. Chirieac: Parcă se dorește desființarea partidului. Cine pierde părăsește PNL

Foto Facebook / Ludovic Orban
Foto Facebook / Ludovic Orban

Mai mulți membri PNL care nu au fost lăsați să intre să voteze în cadrul alegerilor din Timișoara s-au îmbrâncit cu autoritățile iar situația a scăpat de sub control. Între timp aceștia au reușit să intre, dar scandalul a continuat în sala în care aveau loc alegerile. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat incidentele și a tras un semnal de alarmă pentru PNL, un partid divizat între susținătorii lui Ludovic Orban și Florin Cîțu.

E vorba despre zeci de membri PNL care nu au fost lăsați să intre să voteze pentru președinția PNL Timișoara deoarece aceștia nu figurau pe listă, deși ei declară contrariul.

În urma îmbrâncelilor au existat răniți, dar nu grav. În cele din urmă președintele PNL Timiș le-a permis acestora accesul, dar scandalul s-a mutat în sala în care au loc alegerile.

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac s-a arătat siderat de imaginile de la Timișoara, unde membrii PNL s-au luat efectiv la bătaie. 

Chirieac: Avem impresia că se dorește desființarea PNL

Avem impresia că undeva, cineva, dorește desființarea PNL-ului. Poate pentru a deveni o pradă mai ușoară pentru USR-PLUS. E exclus să nu vezi faptul că PNL e tocat mărunt în această campanie electorală neobișnuit de lungă.

Din acest moment practic e exclus ca învinsul dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, să mai facă parte din partid. Pentru că persoana respectivă va deveni un centru de disidenţă care va împiedica orice coordonare rațională în interiorul PNL. Poate că totuși, până pe 10 august, o a treia cale despre care s-a vorbit atât de mult și care acum e un con de umbră, să poată veni cu o candidatură nouă pentru președinția PNL. Cineva care să aducă partidul în matca sa.

În acest moment la nivel local aceste agresiuni sunt asemenea unei nunți cu manele. Ceea ce până acum nu se întâmpla, PNL avea ștaif, deși nu prea era partid era un club elitist cu pedigree și istorie. Acum s-a ajuns la o bătaie în toată regula cumva alimentată de cei doi candidați și sub privirea impasibilă a liderului de facto al PNL care e categoric președintele Klaus Iohannis”, a conchis Bogdan Chirieac.

Amintim că la finalul lunii mai Consiliul Naţional al PNL a decis data Congresului partidului - 25 septembrie 2021.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, care va candida pentru un nou mandat în conducerea partidului, îl va înfrunta pe premierul Florin Cîţu, care şi-a anunţat și el candidatura la funcţia de preşedinte al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel