Scandal cu îmbrânceli și acuzații la alegerile din PNL Timișoara

Îmbrânceli la alegerile din PNL Timișoara / Foto Captură România TV
Îmbrânceli la alegerile din PNL Timișoara / Foto Captură România TV

Scandal cu îmbrânceli și acuzații în fața clădirii în care se desfășoară sâmbătă alegerile pentru conducerea filialei PNL Timișoara.

Mediafax transmite, citând Aleph News, că scandalul ar fi izbucnit după ce mai mulți liberali nu au fost lăsați să intre în sală.

Vineri seara, candidatura lui Raul Ambruș la șefia filialei a fost respinsă.

Scandalul de la Timișoara este mai vechi. Acesta a început în 3 iulie, când au fost organizate alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri la PNL Timișoara. În scandal sunt implicate cele două tabere care îi susțin pe cei doi candidați la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Alegerile de la începutul lunii au fost câștigate de Raul Ambruș, susținător al lui Ludovic Orban, dar au fost declarate nestatutare și au fost anulate.

Noile alegeri au fost programate sâmbătă. România TV transmite, în jurul orei 11:15, că la fața locului au intervenit mai mulți polițiști și jandarmi.

Pe 13 iulie, Nica spunea că 'au luat ștampila cu semnătura mea'

La începutul lunii, cea mai mare nemulţumire a susţinătorilor lui Ambruş a fost aceea că de pe listele de votanţi au şterse 150 de nume, pe motiv că nu au buletin de Timişoara sau rezidenţa în municipiu şi nici nu au fost lăsaţi să intre în sala conferinţei de alegeri, de la Filarmonica Banatul, transmitea Agerpres.

Marți, 13 iulie, Alin Nica declara că: 'Ei au continuat alegerile, după ce noi am suspendat lucrările din cauza perturbării alegerilor, s-au autoproclamat învingători în lipsa cvorumului și a celorlalți candidați la alegerile respective. Ori Biroul Politic a stabilit clar că alegerile vor fi reluate atunci când se vor stabili condițiile decente de desfășurare a lor, în condiții de ordine, disciplină, fără perturbări.'

'Vi se pare normal să intre oricine într-un sediu de partid? Nu mi se pare. Iar cei care conduc o organizație, o companie, o școală, o instituție au dreptul să facă ordine în instituția respectivă', a mai zis acesta.

Plângeri penale

Alin Nica a înregistrat și o plângere penală. 'Sigur că da! A sustrage prin forță însemnele partidului, ștampila cu semnătura mea... Cine știe pe ce documente au pus acea ștampilă... Vi se pare un lucru lipsit de importanță? Evident că s-a făcut plângere penală!', a spus Alin Nica. 

'Vom lua măsurile statutare, inclusiv de sancționare a celor care au perturbat alegerile și au făcut de rușine organizația PNL Timișoara și după vom organiza alegeri în condiții de echidistanță pentru toți candidații', a conchis acesta. (Știrea AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel