RĂZBOI Cîțu - Orban pe pensii! Problemă GRAVĂ pentru PNL din cauza banilor

Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, a venit la guvernare pe 4 noiembrie 2019, adică acum mai bine de 6 luni. Liberalii au ajuns la Palatul Victoria ca urmare a unor jocuri în interiorul alianței PSD-ALDE, nu ca urmare a unui plan economic imbatabil sau a dorinței românilor de a-l vedea pe Ludovic Orban în locul Vioricăi Dăncilă.

De la preluarea guvernării, comunicatorii PNL au avut un singur mesaj – greaua moștenire. Orice promisiune nerespectată este din cauza PSD, chiar dacă bugetul pentru anul 2020 a fost trecut, în premieră, prin OUG și construit doar de PNL. 

Dacă analizăm cifrele, vedem că moștenirea nu a fost chiar așa grea. PNL a preluat guvernarea cu câteva luni bune înainte de debutul crizei medicale, cu un buget trecut prin OUG, fără modificări în Parlament, plecând de la 2,8% deficit bugetar, o datorie de 34,6% din PIB si un buffer în Trezorerie de 5,2 miliarde euro.

La preluarea mandatului, Ludovic Orban știa că există o lege votată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis care prevedea creșterea pensiilor cu 40%.  Știa acest lucru și la preluarea celui de al doilea mandat, după debutul crizei medicale, dar nu a spus că nu este capabil să o aplice.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu: ”Nu eu decid cu cât cresc pensiile, ci Executivul”

„Ca ministru al Finanțelor, am făcut un jurământ să prezint guvernului situația reală. În spațiul public s-a creat impresia că nu vrea Cîțu să majoreze pensiile cu mai mult de 10%. Este fals, în primul rând nu eu decid cu cât cresc pensiile, ci Executivul, eu nu fac decât să atrag atenția că există riscuri, iar acel 10% este un scenariu care ne-ar permite să facem și investiții, și alte creșteri, să păstrăm echilibrul macroeconomic și este agreat și de finanțatorii noștri,”a afirmat Florin Cîțu, la Realitatea Plus. 

Liberalii își dau seama că au o problemă serioasă cu pensiile. În primul rând comit o ilegalitate și în al doilea rând vor avea de decontat politic, mai ales că vin alegerile. Orban încearcă să se distanțeze și să dea vina pe Cîțu, iar ministrul de Finanțe dă vina pe ”Executiv” pentru că-i este frică să-l acuze direct pe Orban. În final, Cîțu și Orban se vor duela în declarații până la alegeri, iar pensionarii vor rămâne cu buza umflată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel