Război Balcani. Juncker-Trump, avertisment: Poate provoca un conflict

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a atenționat pe președintele american Donald Trumo să nu încurajeze și alte țări să urmeze exemplul Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, spunând că o destrămare a blocului comunitar ar putea duce chiar la un război în Balcanii de Vest.

Într-un interviul apărut vineri în Financial Times și preluat de Agerpres, Juncker a spus că entuziasmul liderului de la Casa Albă în legătură cu ieșirea Marii Britanii din UE este 'deranjant' și 'surprinzător' și arată că miliardarul american nu cunoaște istoria complicată a Europei.

"I-am spus vicepreședintelui: 'Nu spuneți asta, nu îi îndemnați și pe alții să plece, pentru că dacă Uniunea Europeană se prăbușește, va izbucni un nou război în Balcanii de Vest'", a declarat Juncker.

În 1991, la sfârșitul Războiului Rece, dezmembrarea fostei Iugoslavii a dus la războaie etnice între sârbi, croați și bosniacii musulmani, care nu s-au încheiat decât după o intervenție militară a NATO.

Juncker a spus că este important să le fie oferită țărilor din regiune perspectiva aderării la UE. "Dacă le lăsăm singure, aceste țări — Bosnia-Herțegovina, Serbia, Macedonia, Albania — vor intra din nou în război", a sus șeful Comisiei Europene.

Președintele CE intenționează să efectueze o vizită la Washington luna viitoare, însă nu se știe dacă se va întâlni cu Trump.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel