Război Afganistan. Spania cere NATO o retragere ”ordonată”

Ministrul spaniol de externe, Josep Borrell, a cerut joi NATO o retragere ''ordonată'' din Afganistan, exprimându-şi totodată speranţa că efortul pe care autorităţile de la Madrid l-au depus în ultimii 16 ani pentru stabilizarea acestei ţări nu a fost inutil, transmite agenţia EFE.

Spania doreşte o retragere ordonată, astfel încât tot efortul pe care l-a făcut şi toate vieţile pe care le-am pierdut să nu fi fost inutile, a spus şeful diplomaţiei spaniole, înainte să intre la reuniunea miniştrilor de externe din statele NATO, care se desfăşoară la Washington şi pe agenda căreia se află de asemenea o posibilă retragere a misiunii Alianţei din Afganistan.

(Afganistan) este un capitol al luptei împotriva terorismului şi dumneavoastră ştiţi că noi am avut acolo o prezenţă semnificativă şi am suferit multe pierderi în operaţiunea din Afganistan, încă suntem acolo şi, categoric, tema va fi abordată la această reuniune, a adăugat Josep Borrell.

Spania participă la misiunea NATO din Afganistan de la crearea ei, în anul 2003, de atunci 102 militari spanioli fiind ucişi în această ţară.

În decembrie, preşedintele Donald Trump a anunţat că vrea să retragă aproximativ jumătate din cei circa 14.000 de soldaţi americani ce activează în cadrul acestei misiuni. SUA au început în vara trecută discuţii cu talibanii pentru a ajunge la o soluţionare a conflictului din Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel