Râuri contaminate cu o cantitate mare de antibiotice. Ce s-a găsit în Dunăre

Un studiu global a fost dat publicității. Acesta arată că au gost găsite antibiotice în două treimi din locurile de testare din 72 de țări. 

Sute de râuri din întreaga lume, de la Tamisa la Tigris, sunt umplute cu niveluri periculoase de antibiotice, a constatat cel mai mare studiu global asupra acestui subiect, scrie The Guardian. 

Poluarea cu antibiotice este una dintre căile cheie prin care bacteriile pot dezvolta rezistență la medicamentele de salvare, făcându-le ineficiente pentru uz uman.

"Multe dintre genele de rezistență pe care le vedem în agenții patogeni umani au provenit din bacterii de mediu", a declarat prof. William Gaze, ecolog microbian la Universitatea din Exeter, care studiază rezistența antimicrobiană, dar nu a fost implicat în studiu.

Creșterea numărului de bacterii rezistente la antibiotice este o situație globală de urgență care ar putea distruge 10 milioane de persoane până în 2050, a declarat ONU luna trecută.

Ce s-a descoperit în Dunăre

Probele prelevate din Dunăre în Austria au conținut șapte antibiotice, inclusiv claritromicina, utilizate pentru tratarea infecțiilor tractului respirator, cum ar fi pneumonia și bronșita.

Dunărea, cel de-al doilea mare râu din Europa, a fost cel mai poluat. Opt la sută din siturile testate în Europa au depășit limitele sigure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel