Râul Irpin se revarsă din cauza inundațiilor. Ofensiva rusă ar putea fi învinsă (VIDEO)

Sursă foto: Captură video - Facebook (Free News)
Sursă foto: Captură video - Facebook (Free News)

La nord-vest de Kiev râul Irpin este afectat de inundații. 

O înregistrare video cu drona realizată în apropierea satului ucrainean Rakivka arată inundații în bazinul râului Irpin, la nord-vest de Kiev. Acest lucru ar putea încetini sau stopa ofensiva rușilor în Ucraina, scrie Mediafax. 

Timp de câteva zile, imaginile din satelit au arătat creșterea nivelului apelor râului Irpin. Acum, o nouă înregistrare video cu drona oferă o imagine mai clară asupra extinderii inundațiilor în sud.

Traversarea râului de către ruși ar putea duce la înaintarea trupelor

CNN a verificat autenticitatea videoclipului. Acesta a fost publicat marți, dar informațiile tehnice sale arată că fișierul video a fost creat luni.

Videoclipul arată, de asemenea, un tanc rusesc trăgând spre malul estic al râului Irpin.

Armata rusă controlează o mare parte din malul vestic al râului Irpin, în jurul Rakivka, iar armata ucraineană apără nord-vestul Kievului, în jurul Moshchun.

Râul este esențial pentru înaintarea rusă spre Kiev. Dacă rușii nu-l pot traversa, nu pot cuceri orașul dinspre vest.

Nu este clar cum a început inundația. Apa nu mai este reținută de barajul din zonă și fie porțile au fost deschise intenționat de ucraineni, fie complexul a fost lovit de o rachetă.

Trupele ruse au pierdut teren în Kiev 

Kievul rămâne un obiectiv al armatei ruse, dar aceasta este în continuare blocată la nord-vest şi la est de capitala ucraineană şi chiar a fost forţată în ultimele zile să dea înapoi pe mai multe din aceste fronturi, a declarat miercuri primarul Kievului, Vitali Kliciko, potrivit AFP.

Încă sunt multe atacuri dinspre nord şi est de oraşul nostru, a spus Kliciko la conferinţă de presă, desfăşurată lângă statuia din Kiev a Sfântului Arhanghel Mihail.

În apropiere de Brovarî (periferia de est a Kievului), înspre nord în spatele (comunei) Liutij se desfăşoară o mare bătălie, şi conform informaţiilor din surse oficiale mica localitate Makarov (la vest de Kiev) şi aproape toată localitatea Irpin (nord-vest) se află sub controlul soldaţilor ucraineni, a prezentat edilul evoluţia situaţia militare din jurul capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel