RATB Traseu muzee. Costul: 30.000 de euro lunar

Ema Apostu / 03 noi 2017 / 15:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

O linie RATB ce face "Traseul muzeelor din Capitală" a fost inaugurată vineri. Proiectul implică un cost de 30.000 de euro lunar.

Autobuzul 362 porneşte din Piaţa Presei şi merge până în Parcul Carol, cuprinzând, tur - retur, 30 de muzee bucureştene. Preţul unui bilet este cel al unei călătorii normale - 1,3 lei. Copiii de până la 6 ani au gratuitate, a indicat Firea. 

Primarul general a spus că suma 30.000 de euro pe lună acoperă cheltuielile cu combustibilul şi asigurările, reprezentând "o sumă mică, comparativ cu efectele pe care le va avea această linie culturală". 

"Deja de zilele trecute (...) am primit foarte multe solicitări de la şcoli, de la licee şi chiar de la facultăţi şi de la simpli cetăţeni", a menţionat ea. 

Programul

Autobuzul 362 circulă de la ora 10,00 la ora 22,00, iar în interiorul vehiculului călătorii pot găsi o broşură cu harta acestui traseu al muzeelor, cu detalii în română şi engleză legate de obiective.

Pentru acest traseu sunt disponibile trei autobuze, iar intervalul de succedare este de 45 de minute, potrivit broşurii. Lungimea traseului cultural este de 29,3 kilometri. 

Călătorii pot vizita orice muzeu bucureştean, de la Muzeul de Artă Populară "Doctor Minovici" la Muzeul Naţional al Satului, Muzeul Sportului, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Palatul Parlamentului, Biblioteca Naţională a României la Muzeul "Theodor Aman" şi Muzeul Zambaccian.

Informații în difuzoare

În difuzoarele din vehicul sunt prezentate informaţii, în română şi engleză, despre muzeul din staţia următoare. 

Gabriela Firea a precizat că s-a lucrat pentru acest proiect două luni. 

Romaşcanu a apreciat ideea ca "foarte bună", iar punerea în practică - "impecabilă".

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27