RATB dispare! Acum se cheamă STB SA

Consiliul General al Capitalei a fost de acord, joi, cu reorganizarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti, prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acţiuni, ai cărei acţionari vor fi Municipiul Bucureşti, prin CGMB, şi judeţul Ilfov, prin Consiliul Judeţean.

Denumirea societăţii pe acţiuni va fi Societatea de Transport Bucureşti STB SA. Totodată, societatea va prelua activul şi pasivul RATB. Capitalul social iniţial al STB SA este de 129.200.000 lei, din care 29.079.351 lei aport în natură, restul reprezentând aport în numerar, împărţit în 1.292.000 acţiuni nominative, în valoare nominală de 100 lei. CGMB va deţine 129 milioane lei (aport în numerar 99,9 milioane lei), iar CJ Ilfov 129.000 lei, aport în numerar.

Personalul din cadrul RATB va fi preluat şi reîncadrat pe aceleaşi funcţii, cu menţinerea tuturor drepturilor şi obligaţiilor de către STB, prevede proiectul. Directorul general al RATB, Adrian Sorin Mihail, a fost mandatat pentru îndeplinirea tuturor formalităţilor privitoare la reorganizarea regiei în societate şi efectuarea menţiunilor la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Consiliul de Administraţie

Din Consiliul de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti vor face parte: Speranţa Cliseru, Adrian Sorin Mihail, Ionuţ Nicolae Cecoiu, Petrina Boiţă, Bogdan Alexandru Trifan, Mihai Petcu şi un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, care urmează să fie desemnat ulterior. În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că prin transformarea în societate pe acţiuni a RATB se vor asigura condiţiile pentru o funcţionare mai eficientă, mai economică, cu o marjă de profitabilitate şi cu posibilitatea de participare la licitaţii şi de accesare a fondurilor europene.

'Odată cu schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acţiuni, urmează a fi adus ca aport în natură la capitalul social, de către acţionarul majoritar, bunul imobil (teren şi construcţie) situat în Bucureşti, Bd. Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, care, în prezent, reprezintă sediul social al RATB', se mai arată în expunerea de motive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel