Urmărește emisiunea live


RATB deschide o NOUĂ linie

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) înfiinţează, începând de luni, 22 mai 2017, linia preorăşenească 418, care va asigura transportul călătorilor între comuna Berceni şi Staţia Romprim din sudul Capitalei, informează un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea de a 19-a linie preorăşenească asigurată de RATB şi va funcţiona între staţiile "Romprim" şi "Berceni", pe Şoseaua Olteniţei, Strada Ion Iriceanu, Şoseaua Berceni, Comuna Berceni. Astfel, numărul localităţilor pentru care RATB asigură transportul către Capitală a ajuns la 14. 

În prezent, RATB se află în discuţii şi cu alte localităţi pentru înfiinţarea de noi linii, printre care Pantelimon, Chiajna şi Jilava. 

În acelaşi comunicat se precizează că, pentru deschiderea procedurii de înfiinţare a liniilor preorăşeneşti, este necesară, în primul rând, o solicitare în acest sens adresată RATB de către primăria localităţii interesate să beneficieze de serviciul de transport, informează Agerpres.

"Primarul general Gabriela Firea a creat deja cadrul legal, la sfârşitul lunii martie, când a propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar aceasta a aprobat proiectul de hotărâre de înfiinţare a 56 de trasee între Capitală şi diverse localităţi ilfovene", se mai arată în comunicatul de presă. 

Tariful unei călătorii pe liniile preorăşeneşti este stabilit la 1,50 lei, iar abonamentele lunare au următoarele tarife: abonamente pentru o linie - 35 de lei, pentru două linii - 95 de lei, iar pentru toate liniile - 125 de lei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel