RATB, aplicaţie pentru informarea călătorilor

Mihai Ciobanu / 20 aug 2018 / 19:39 Salveaza PDF Comentarii
Transport public
Descriere foto: Transport public

Firma Radcom SRL a câştigat licitaţia organizată de RATB pentru achiziţia "Sistemului de informare a călătorilor privind traseele RATB şi timpii estimaţi de aşteptare a vehiculelor în staţii", valoarea contractului fiind de 915.000 lei, fără TVA. 

Conform unui comunicat de presă, Primăria Municipiului Bucureşti şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti intenţionează implementarea unui sistem informatic prin care călătorii vor putea să-şi aleagă ruta optimă între două puncte de pe raza Capitalei, fiindu-le comunicat şi timpul estimat de aşteptare până la sosirea vehiculului dorit. 

Astfel, publicul călător va beneficia de aceste informaţii prin intermediul unei aplicaţii pentru telefoane mobile de tip "smartphone", atât pentru sistemul de operare "Android", cât şi pentru sistemul de operare "iOS", acestea ocupând în prezent peste 99% din piaţa de profil. 

"Această aplicaţie pentru telefoanele mobile va fi pusă la dispoziţia călătorilor până la sfârşitul acestui an, cu titlu gratuit. Sistemul de informare va fi implementat pe tot parcul circulant al RATB, astfel că autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele de pe toate liniile vor fi vizibile în aplicaţie pentru publicul călător", se menţionează în comunicat.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24