Răsturnare de situaţie în "JAFUL SECOLULUI" din Marea Britanie. Principalii suspecţi, români, declaraţi nevinovaţi

O româncă de 48 de ani, fiul ei şi alţi doi români, consideraţi principalii suspecţi în "Jaful Secolului" din Marea Britanie, au fost exoneraţi. 

Maria Meşter, fiul ei, barmanul Emil Bogdan Savastru, în vârstă de 30 de ani, fostul profesor de sport Sorin Marcovici, în vârstă de 53 de ani, şi lucrătorul hotelier Alexandru Stan, în vârstă de 49 de ani, au fost judecaţi în cazul „jafurilor secolului”, la Londra. Deşi procurorii au susţinut până în ultimul moment vinovăţia românilor, instanţa a fost de altă părere

De la ce a pornit totul

Sume importante de bani şi bijuterii în valoare de cel puţin 25 de milioane de lire sterline au fost furate de o grupare de hoţi care au ajuns la Londra din Italia. Aceştia ar fi făcut trei raiduri între 1 şi 13 decembrie 2019, au declarat anchetatorii.

Acum, un juriu de la Isleworth Crown Court a dat verdictul, iar românii au fost declaraţi nevinovaţi de către instanţă. Nu a rămas în picioare nici acuzaţia că românii ar fi fost cei care au dat spargerile din vestul Londrei, şi nici acuzaţia că ei ar fi colaborat şi ar fi oferit asistenţă bandei de hoţi care a comis furturile.

Potrivit sursei citate, cei patru români au plâns la aflarea sentinţei, în timp ce juriul a pronunţat verdicte unanime de nevinovăţie pentru conspiraţie la jaf, precum şi pentru alte acuzaţii alternative.

Printre victimele furturilor s-au numărat managerul echipei de fotbal Chelsea, Frank Lampard, şi soţia sa, Christine Lampard, regretatul proprietar al Leicester City FC, Vichai Srivaddhanaprabha, şi Tamara Ecclestone. 

Doar trei dintre inculpaţi au fost eliberaţi

Cei patru inculpaţi români au fost declaraţi nevinovaţi, însă doar trei dintre ei au fost puşi în libertate. Fiul Mariei Meşter, femeia acuzată iniţial că ar fi „capul bandei”, Bogdan Savăstru a fost găsit vinovat pentru o altă acuzaţie – tăinuire de bunuri furate – referitor la o geantă şi un ceas furat într-unul dintre raiduri. El îşi va afla pedepasa la o dată ulterioară, deocamdată necunoscută, scrie Adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel