Răsturnare de situație în cazul pacientului din Spania, suspectat de febră Marburg. Ce au scos la iveală analizele

Răsturnare de situație în cazul pacientului din Spania, suspectat de febră Marburg. Ce au scos la iveală analizele / Foto: Pixabay, de Shameer Pk
Răsturnare de situație în cazul pacientului din Spania, suspectat de febră Marburg. Ce au scos la iveală analizele / Foto: Pixabay, de Shameer Pk

Pacientul din Spania suspectat de febră Marburg nu este infectat cu virusul ce provoacă febră hemoragică mortală.

Răsturnare de situație în cazul pacientului din Spania, suspectat de febră Marburg. Pacientul a fost testat şi rezultatele analizelor infirmă ipoteza infectării sale cu virusul ce provoacă această febră hemoragică mortală, conform unui anunţ făcut sâmbătă de Ministerul Sănătăţii din Spania, transmite Agerpres, citând Reuters.

În cursul acestei zile autorităţile medicale din Valencia au anunţat că au detectat primul caz suspect de febră hemoragică Marburg, o boală infecţioasă mortală ce a dus la carantinarea a peste 200 de persoane în Guineea Ecuatorială.

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, care a călătorit recent în Guineea Ecuatorială, a fost transferat de la un spital privat într-o unitate de izolare a spitalului La Fe din Valencia, în aşteptarea rezultatelor analizelor.

Trei dintre membrii personalului medical care îl tratează pe pacient au fost, de asemenea, plasaţi în izolare, din prudenţă.

Ce este virusul Marburg 



Virusul Marburg poate avea o mortalitate de până la 88%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate împotriva acestei boli.

Guineea Ecuatorială a carantinat mai mult de 200 de persoane la 13 februarie în provincia Kie-Ntem, unde au fost detectate primele cazuri de febră hemoragică. Până în prezent micuţa ţară din Africa centrală a raportat 9 decese şi 16 cazuri suspecte de îmbolnăvire cu această maladie ale cărei simptome includ febră, stare de oboseală accentuată, vomă cu sânge şi diaree, conform OMS, care a mai precizat că şi-a sporit măsurile de supraveghere epidemiologică în Guineea Ecuatorială.

Autorităţile din Camerun au detectat două cazuri suspecte de febră Marburg la 13 februarie la Olamze, o comună la frontiera cu Guineea Ecuatorială, conform declaraţiilor făcute o zi mai târziu de delegatul pentru sănătate publică din regiune, Robert Mathurin Bidjang. Camerunul a restricţionat traficul de frontieră la graniţa cu Guineea Ecuatorială în încercarea de a evita îmbolnăvirile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel