EXCLUSIV  Răsturnare de situație în cazul Caracal. Profesor Mircea Damaschin: Există această posibilitate vizavi de Dincă

Cătălin Șerban / 27 noi 2019 / 19:02 Salveaza PDF Comentarii
Caz-Caracal
Caz-Caracal

Profesorul de drept procesual penal, pro-rectorul Universității Nicolae Titulescu, Mircea Damaschin, a oferit un punct de vedere legat de ultimele evoluții din dosarul Caracal.

”Faptul că dosarul se apropie de final nu cred că are legătură cu această nouă reținere pentru că dacă se va face vreo legătură cu activitatea infracțională a lui Gheorghe Dincă au la dispoziție soluția disjungerii (n.r. procurorii). Atunci pot să disjungă (n.r. dosarul) și să-l trimită pe Gheorghe Dincă în judecată cu acuzațiile care au fost formulate și să își vadă de urmărire față de acest al doilea inculpat.”, a transmis Mircea Damaschin legat de stadiul în care se află dosarul Caracal.

”De ce de abia acum, nu aș putea să spun. Ar fi doar speculații, doar cine are acces la dosar poate să știe. Din referatul de propunere de arestare preventivă se poate afla care sunt probele și cum și când au fost obținute ele. Deci, nu aș putea să vă spun.

E o posiblitate ca Gheorghe Dincă să fi dat o declarație în care, până la urmă, să fi dus la reținerea acestui al doilea făptuitor. Posibil este, dar nu știu dacă este și adevărat.

De asemenea, este posibil și pe interceptări, pentru că ei vorbesc în arest și sunt ascultați. Doar dosarul ne poate spune.”, a spus pentru dcnews.ro profesorul Mircea Damaschin, pro-rector al Universității Nicolae Titulescu, referitor la momentul atât de târziu al reținerii acestui al doilea inculpat.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26