Răsturnare de situație în cazul Berbeceanu

traian berbeceanu
traian berbeceanu

Miercuri, în timpul judecării recursului la decizia de arestare a fostului șef al BCCO Alba, președintele completului, Iulian Dragomir, a anunțat că DNA a cerut referatul DIICOT-ului care a stat la baza cererii de arestare a lui Traian Berbeceanu. La finalul ședinței, procurorul DIICOT a confirmat această informație, arătând instanței că procurorul Sergiu Cean nu mai lucrează acum la DIICOT Alba.

Lumea Justiției scrie că  Traian Berbeceanu a transmis superiorilor de la București, respectiv șefului Poliției Române, chestorul principal Petre Tobă, un raport în care sesiza toate deficiențele majore și conflictul apărut cu procurorii DIICOT. Conducerea Poliției Române a trimis acest raport la Parchetul General și DNA încă de la finele lunii iulie, iar până la ora la care Berbeceanu a fost arestat niciuna dintre instituțiile vizate nu demaraseră anchete cu privire la cele semnalate în documentul respectiv.

Totuși, miercuri în sala de judecată a Înaltei Curți de Casație și Justiție, când s-a judecat recursul la mandatul de arestare emis pe 29 de zile pentru Traian Berbeceanu și soții Biriescu, președintele completului, Iulian Dragomir, a anunțat că DNA a cerut referatul DIICOT-ului care a stat la baza cererii de arestare. La finalul ședinței, procurorul DIICOT a confirmat această informație, arătând instanței că procurorul Sergiu Cean nu mai lucrează acum la DIICOT Alba.

 De ce tocmai acum, după circa trei luni DNA s-a apucat să cerceteze faptele semnalate în acel raport este o întrebare la care instituția doamnei Kovesi ar trebui să dea un răspuns. Este interesant de văzut cine și de ce a ținut pe loc demararea cercetărilor.

De asemenea, dacă se demonstrează că Berbeceanu a avut dreptate și că procurorul Sergiu Cean, care nu mai lucrează la DIICOT Alba din luna iunie 2013 – ceea ce ne face să credem că DIICOT central știa că acesta a călcat strâmb și s-a descotorosit rapid de el –, a săvârșit infracțiuni, cine va repara ceea ce a fost distrus?

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel