EXCLUSIV  Răsturnare de situație: Cum se pescuiește pe lângă Insula Șerpilor din cauza războiului. Carmen Avram: Am atras atenția Comisiei Europene / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Europarlamentarul Carmen Avram a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre situația prin care trec pescarii români care operează în Marea Neagră.

Carmen Avram a fost invitată la DC News, unde a vorbit despre situația prin care trec pescarii român care operează în Marea Neagră:

„Zonele bogate de pescuit sunt în imediata apropiere a Insulei Șerpilor, acolo unde s-au dus și probabil se vor mai duce lupte. Pescarii români au fost obligați să se reorienteze spre alte zone mai puțin bogate în resurse. De exemplu, calcanul preferă zona de nord a litoralului românesc, iar acum această zonă nu mai poate fi atinsă. Pescarii noștri se duc mai departe, spre Bulgaria, ceea ce înseamnă costuri mult mai mari pentru ei.

De exemplu, pescuitul în zona Insulei Șerpilor însemna, până acum, o deplasare de 7-8 ore din Portul Constanța și până la destinație. Fermierii erau nevoiți să petreacă noaptea pe mare, ca să poată pescui câteva ore, a doua zi, pe lumină, iar apoi se întorceau acasă. Nu aveau cum să facă altfel pentru că distanța era mare și trebuiau să aducă la țărm pește proaspăt. Deci, trebuiau să rămână pe bărci peste noapte.

Acum, o dată cu războiul, timpul de deplasare crește substanțial, deci scade timpul de pescuit și cantitatea de pește. Deplasarea devine pe zi ce trece tot mai neprofitabilă și, cu toate astea, pescarii noștri trebuie să iasă în larg, pentru că e sursa lor de venit. Am atras atenția Comisiei Europene a acestui fapt (...) și sper ca situația pescarilor noștri să fie rezolvată urgent pentru că sectorul din România e afectat mult mai grav decât cel european din simplul motiv că pescuim în această perioadă în ape agitate, la propriu. Vestea bună e că o dată cu izbucnirea acestui război nu se mai aventurează pe la noi braconierii turci și ucraineni. Avem o perioadă în care stocurile noastre de pește se mai pot reface, iar pescarii pot vinde la prețuri mai mari“, a spus, la DC News, europarlamentarul Carmen Avram.

Pentru a rămâne la curent cu activitatea europarlamentarului Carmen Avram, urmărește www.carmenavram.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel