Răsturnare de situație în Cameră: președintele va fi suspendat

Președintele Camerei Deputaților și-a schimbat brusc poziția, după ce solicitase renunțarea la procedura de suspendare a președintelui Braziliei, Dilma Rousseff. La nici 24 de ore după ce anunțase că va încerca să anuleze votul dat de camera inferioară a Parlamentului brazilian, Waldir Maranhão s-a răzgândit, scrie New York Times. Presa pune această schimbare de situație pe seama revoltei Partidului Progresist, din care face parte Maranhão.

Președintele Camerei a fost supus unui tir de critici și ironii, după ce a anunțat că va sesiza nereguli procedurale în cazul votului împotriva președintelui Rousseff. Mai mult, colegii din partid l-au amenințat cu excluderea, așa că a anunțat că renunță la intenția de anulare a votului. Șansele ca președintele Braziliei să fie demis în această săptămână au crescut foarte mult, potrivit analiștilor. 

Președintele Delma Rousseff a fost acuzată de fapte de corupție, într-un scandal legat de compania petrolieră de stat din Brazilia. În 17 aprilie, deputații au votat pentru suspendare. Senatul se va pronunța cel mai probabil în același sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel