Rareș Bogdan: Suntem obligați să ținem un guvern minoritar, nu părăsim corabia. Vom găsi soluții

Europarlamentarul Rareș Bogdan a confirmat posibilitatea unui guvern minoritar, după moțiunea de cenzură de săptămâna viitoare.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a intervenit telefonic la B1TV, unde a vorbit despre necesitatea ca România să fie guvernată în condițiile pandemice actuale:

„Suntem obligați de ceea ce se întâmplă la nivelul României să ținem un Guvern minoritar. Nu vom părăsi corabia, nu vom abandona România. Vom guverna și vom face ceea ce trebuie pentru România.

Noi, în continuare, considerăm că cei de la USR PLUS, în frunte cu Dacian Cioloș, ar trebui să își revină și să înțeleagă că România nu este un loc de joacă, ci o țară extrem de importantă care trebuie administrată, care are un avantaj uriaș în relația cu UE. Dacă domniile lor continuă să se poarte ca fiind într-o revoluție continuă și nu doresc în realitate să ajungă la putere, ci să stea pe Internet și să critice, îmi pare rău, dar vom găsi soluții alternative“, a conchis Rareș Bogdan.

Dacian Cioloș nu-l mai vrea pe Cîțu

În această seară, Dacian Cioloș, co-președinte USR PLUS, a spus că există posibilitatea ca USR PLUS să nu voteze moțiunea de cenzură.

„Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu care, din punctul nostru de vedere e terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate, pune condiții. Păi, le reamintesc premierului și PNL-ului că nu au câștigat alegerile cu un procent care să le permită să invite sau nu alte partide la guvernare.

Există într-adevăr o posibilitate să nu votăm moțiunea și aceasta există de la început, adică PNL-ul să îi retragă sprijinul politic premierului Cîțu și să propună un premier capabil să formeze un guvern de coaliție care să aibă încrederea partenerilor. Acum, PNL-ul pune condiții. Să facă Guvern atunci, dacă pune condiții (...)“ (citește continuarea AICI).

PNL nu va mai vrea USR PLUS la guvernare dacă partidul votează o moțiune de cenzură

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, premierul Florin Cîțu a confirmat zvonurile conform cărora s-a decis că partidul USR PLUS nu va mai fi invitat la guvernare dacă politicienii conduși de Dan Barna și Dacian Cioloș votează o moțiune de cenzură. 

'Așteptăm, în continuare, din partea USR să vină, să discutăm, să mergem cu aceste proiecte mai departe, dar vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune alături de PSD sau AUR. În acel moment, PNL nu va mai negocia cu cei de la USR', a spus premierul.

Practic, dacă USR PLUS votează o moțiune de cenzură, colaborarea cu PNL va înceta. 'E decizia noastră', a adăugat Cîțu. 

Ulterior, Florin Cîțu a fost întrebat: 'Cum veți face Guvern dacă USR va vota moțiunea PSD?' 'Rămânem deschiși colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moțiune împotriva guvernării', a mai spus premierul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel