Rareş Bogdan, sunat de Iohannis. Risca să nu mai apară la Realitatea TV

Rareş Bogdan a declarat marţi, la şedinţa CNA, că preşedintele Klaus Iohannis i-a propus, la jumătatea lunii martie, să fie reprezentantul Preşedinţiei în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice.

Rareş Bogdan a fost prezent în şedinţa CNA de marţi pentru a discuta despre emisiunea pe care o moderează, 'Jocuri de putere', din 17 martie. În acea emisiune, el a vorbit despre cazul Oanei Stănciulescu - propusă în CA al TVR. Mai mulţi intelectuali au semnat o scrisoare împotriva numirii lui Stănciulescu, pe motiv că aceasta, în cariera sa, ar fi fost foarte activă în 'cultivarea memoriei unor personalităţi şi valori de extremă dreaptă din istoria culturii româneşti'.

Jurnalistul a spus că primul telefon din partea Preşedinţiei ar fi venit în pauza emisiunii sale de pe 17 martie.

'Vineri dimineaţa, (...) în pauza emisiunii, am fost sunat de către un domn să mi se spună că preşedintele României vrea să vorbească cu mine, dânsul fiind la Bruxelles, să îmi facă o propunere. Am acceptat să vorbesc cu dânsul. (...) Am sunat, am vorbit cu consilierul domniei sale şi domnul preşedinte mi-a spus: 'Aş vrea să mergi la TVR din partea mea, din partea Preşedinţiei României ca reprezentant în Consiliul de Administraţie şi, ulterior, propunere de preşedinte - director general' ', a susţinut Rareş Bogdan.

[citeste si]

Acesta a afirmat că, în cazul în care refuza, o a doua numire ar fi fost jurnalistul Cătălin Tolontan.

'Erau două propuneri: eu şi urma ca, dacă eu nu accept, să îi propună domnului Tolontan. Aşa s-a şi întâmplat', a adăugat jurnalistul. Rareş Bogdan a mai spus că a refuzat, pentru că nu a dorit să pună Preşedinţia într-o lumină similară cu cea în care s-a aflat PNL cu propunerea Oanei Stănciulescu.

'L-am sunat înapoi pe domnul preşedinte, i-am spus: 'domnule preşedinte, vă mulţumesc, nu cred că este oportun'. (...) 70% din refuzul meu, dacă nu 90%, a fost că eram absolut convins că îl pun pe preşedintele României să fie în aceeaşi situaţie cu PNL. În cazul în care nu exista scrisoarea celor 40 şi reacţia mea, da, vă spun că aş fi spus 'Da', cu riscul să nu mai apar pe sticlă, dar din dorinţa de a face ceva la televiziunea publică', a arătat Rareş Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel