Rareș Bogdan își suflecă mânecile pentru guvernare: Nu voi ezita să fac acest pas pentru România

foto Inquam Photos / George Călin
foto Inquam Photos / George Călin

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, este gata să intre în viitorul Guvern. 

”Dacă domniile lor consideră că prezența mea în Guvern, pe 25, anul viitor, este necesară, nu voi ezita să trec la îndeplinirea acestei chestiuni” a asigurat Rareș Bogdan, prim-vice al PNL, într-o intervenție la Digi24. Cât despre un anumit portofoliu vizat, el răspunde negativ.

”Eu mă simt foarte bine în calitate de europarlamentar, sunt șeful delegației României acolo, sunt un om cu multe proiecte pe partea de Parlament European, fac lucruri importante legat de banii europeni pentru România, relaționez extrem de bine cu colegii mei din PPE și nu numai. Nu țin în mod deosebit să abandonez mandatul pentru a veni la București. Dar, repet, dacă PNL consideră că prezența mea în Guvern este necesară, nu voi ezita, cu scuzele de rigoare pentru colegii mei din PE, să fac acest pas pentru România” afirmă Rareș Bogdan. 

Declarațiile au venit în urma afirmațiilor făcute de către președintele PSD, Marcel Ciolacu, în această dimineață. Citește aici mai mult

Rareș Bogdan spune ”haideți să ne preocupăm de problemele românilor”, afirmând că pare că guvernarea se află într-o ”ruptură” față de nevoile cetățenilor. 

Într-o ruptură pare și coaliția de guvernare. ”Înțeleg că partenerii noștri de coaliție fac anumite ședințe pe la Sinaia, unde hotărăsc că vinovații trebuie să fie cei de la ANRE și să înceapă un atac la adresa lui Ciolacu, Grindeanu și Rafila. Nu am nicio problemă, pentru că nu facem balet. Totuși politica înseamnă mai mult decât un sport alb și ușor, dar adevărul e unul singur - politica în energie o face Ministerul Energiei. (...) Nu sunt un fan al celor de la ANRE, dimpotrivă” a fost o parte din declarația făcută de Marcel Ciolacu. 

”Atunci când ești la guvernare, trebuie să-ți asumi și plusuri și minusuri. Important este cum resimte românul criza energetică, cum resimte românul creșterea de prețuri, cum resimte românul această inflație de 15% în buzunare și-n puterea lui de cumpărare, restul sunt vorbe aruncate în vânt” spune liberalul. 

Urma energiei, pierdută între traderi. Avem 40 și doar 12 înregistrați în România

România e plină de traderi în energie, energie căreia i se pierde urma în acest labirint permis de legislația țării noastre. 

ZiarulFinanciar notează că România numără nu mai puțin de ”40 de traderi pursânge”. Doar 12 au sediul aici. Piața energiei numără, cu tot cu producători și furnizori, nu mai puțin de 700 de jucători pe piața energiei. Toți au dreptul legal de a face trading, conform sursei citate. Anul trecut, țara noastră a produs 57 TWh de energie. Pe bursă, s-au plimbat 87 TWh, cu 50% mai mult. Urmele tranzacțiilor se pierd, dar un lucru este sigur: consumatorii plătesc. Citește mai mult aici

Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, spunea că ”Dereglementarea pieței nu echivalează cu liberalizarea. O liberalizezi, dar trebuie să o ai bine reglementată. Nu este firesc să ai operațiuni la prețul zilei de mâine peste 50%, este o situație neîntâlnită în Europa. Sau rolul nefast al traderilor. Ce sunt traderii? Dom`ne să nu ne ferim să o spunem, ei speculează. Nici n-ai avea nevoie de ei, dacă ai avea o piață bine organizată. Într-o piață organizată trebuie să ai producător, importator și furnizor. Noi avem rolul nefast al intermediarilor”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel