Rareș Bogdan: David Sassoli a fost un mare înțelept. Iubea Europa cu ardoarea unui italian și pragmatismul unui neamț

Sursă foto: Facebook Rareș Bogdan
Sursă foto: Facebook Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareș Bogdan și-a exprimat regretele față de moartea lui David Sassoli, președintele Parlamentului European.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, șeful delegației EPP România din Parlamentul European, și-a exprimat regretele față de moartea lui David Sassoli și îl numește pe acesta „un mare înțelept”:

„Avea o logică imbatabilă, știa să cumpănească problemele spinoase cu o înțelepciune rară. Au fost multe situații în care echilibrul său a fost salvator, mai ales dificultățile legate de deciziile în privința actelor normative legate de pandemie. Un mare înțelept. A fost un om de la care aveai ce să înveți, pentru că reușea să facă să lucreze împreună inima sa mare și creierul extrem de rațional. Nu în ultimul rând, a fost un mare european. Iubea bătrânul continent cu ardoarea unui italian și pragmatismul unui neamț și ținea mult la consolidarea eurosistemului”, a precizat Rareș Bogdan.

Acesta a adăugat că moartea lui David Sassoli „este o pierdere nu doar pentru Popularii Europeni, ci pentru toți politicienii care iubesc cu fapte, nu doar cu vorbe, UE”.

Ciucă, după moartea lui David Sassoli: Europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de condoleanțe după decesul preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli.

„Europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice și un constructor devotat al Europei Unite. În numele meu și al Guvernului transmit sincere condoleanțe familiei Președintelui Parlamentului European, omului politic și jurnalistului David Sassoli”, a scris Nicolae Ciucă pe Twitter.

David Sassoli a murit marți la spitalul din oraşul italian Aviano. Luni, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli a fost internat pe 26 decembrie „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar".

Mesaj după decesul lui David Sassoli: Nu alimentați controverse, prejudecăți, bârfe

Marți dimineață, pe contul de Facebook al lui David Sassoli a fost postat următorul mesaj: „Se poate trăi și muri în atât de multe feluri. David Sassoli a luptat și a muncit până în ultimul moment, participând activ la cauza binelui comun, cu pasiune și curiozitate, în ciuda stării de sănătate din ce în ce mai precare. Pentru Președintele Parlamentului European, pentru politicianul Sassoli, pentru omul David, valorile de referință au fost foarte ferm stabilite la baza fiecărei acțiuni, a fiecărui comportament, a fiecărei alegeri: loialitate, coerență, educație, respect. În acest moment trist pentru mulți, forța învățăturilor sale rămâne intactă: niciodată să nu vă prefaceți, să nu alimentați controverse, prejudecăți, bârfe. Principii pe cât de simple, pe atât de obligatorii, de la care nu trebuie să deviem. Chiar și când, recent, în fața gravelor sale probleme de sănătate, pe Internet se răspândeau răutăți, chiar și în acel moment alegerea de a nu răspunde i se părea singura posibilă. (...) Cu David Sassoli, Europa și Italia pierd un om care credea în politică în sensul ei cel mai nobil.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel