Urmărește emisiunea live


Rareș Bogdan dă explicații pentru Raluca Turcan. Lia Olguța Vasilescu: Au atacat, la modul ODIOS

Lia Olguța Vasilescu i-a cerut explicații lui Rareș Bogdan pentru gestul făcut de Guvern, prin reprezentanții săi. ”Cu asta nu sunt de acord” a răspuns ferm prim-vicele PNL. 

”În această săptămână a avut loc un concert, o deschidere a unui muzeu, statul român a plătit vreo 2 milioane de lei pentru o expoziție... Dar niște transexuali, de față cu ministrul Culturii și cu doamna vicepremier Raluca Turcan au atacat, la modul odios, Biserica Ortodoxă Română, pe banii statului, că înțeleg că acel concert a costat vreo 40.000 de euro. Ce părere aveți?” a întrebat social-democrata Lia Olguța Vasilescu. 

Europarlamentarul Rareș Bogdan a răspuns că a vorbit cu Raluca Turcan: ”În momentul când ea era pe scenă, când a făcut prezentarea, a vorbit despre actul artistic de cultură contemporană... ea n-a stat până la sfârșit să vadă cum se desfășoară concertul. Eu am o minte extrem de deschisă și pot înțelege că arta are multiple forme de manifestare, dar noi suntem într-o țară conservator-creștină, în care astfel de manifestări n-au ce să caute cu finanțare din bani publici și le-am solicitat celor de la Ministerul Culturii, dlui ministru, să ceară, fără să cenzureze actul artistic, dar să fie atenți la modul în care finanțează diverse chestiuni. Creativitatea trebuie să fie totală, dar asta nu înseamnă că trebuie să vedem atacuri la Sfânta Biserică, finanțată din bani publici. Cu asta nu sunt de acord!”. 

”Suntem în faţa Catedralei... Neamului. Sperăm să cadă!” au spus artiștii, transexuali, care au urcat pe scena Muzeului Național de Artă Contemporană. 

Vezi aici mai mult despre eveniment: Concert cu transexuali la Muzeul Național de Artă Contemporană. Turcan: Mi-a întărit speranța/ Ministrul Culturii: Am trecut la fapte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel