Concert cu transexuali la Muzeul Național de Artă Contemporană. Turcan: Mi-a întărit speranța/ Ministrul Culturii: Am trecut la fapte

Captură foto din videoclipul publicat de Floriana Jucan
Captură foto din videoclipul publicat de Floriana Jucan

Ministrul Culturii a participat la un eveniment de care se dezice, deși vicepremierul a exprimat, cu el alături, toată susținerea Ministerului și a Guvernului. Reacția publică a generat însă o poziție fermă a Ministerului care spune că n-a contribuit nici financiar, nici organizațional. 

Faptul că am fost aici și că v-am întâlnit pe dvs. mi-a întărit speranța că-n România există un viitor bun, frumos, perspectivă în materie de creație artistică și nu pot decât să vă asigur de implicarea mea și a domnului ministru al Culturii și a Guvernului din care fac parte” a spus Raluca Turcan, conform un video. 

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a completat: ”Noi am trecut la fapte, am virat două milioane de lei, din contul Ministerului în contul MNAC pentru a se achiziționa artă contemporană de la artiști în viață, de la artiști români, pentru că trebuie să-i mai prețuim și cât trăiesc”. 

Lia Olguța Vasilescu a reacționat: ”Așa e când nu știi să faci diferența între artă și show-uri cu travestiți! Și mai dai și zeci de mii de euro de la stat pentru asta! În condițiile în care spui zilnic că nu ai bani de pensii!”. 

Imaginile publicate de Floriana Jucan: 

În cursul zilei de sâmbătă, Ministerul Culturii a transmis că ”nu a fost implicat în organizarea evenimentului de redeschidere a Muzeului Național de Artă Contemporană, nici la nivel conceptual, nici financiar”, dar și că ”Muzeul Național de Artă Contemporană își asumă responsabilitatea organizării evenimentului, care a fost finanțat în mod exclusiv prin parteneriat public-privat.

”Ministerul Culturii, prin demersurile făcute către Guvernul României, a reușit să aloce, anul acesta, suma de 2 milioane de lei pentru achiziția de artă contemporană, pentru prima dată după 12 ani. Au fost 12 ani în care Statul Român nu a mai achiziționat artă contemporană de la artiști români în viață.

Respingem ferm orice încercare de denigrare a campaniei de achiziție de artă contemporană și solicităm organismelor media, în spiritul deontologiei profesionale, o informare corectă a cititorilor lor.

Demersul Ministerului Culturii are drept scop îmbogățirea patrimoniului muzeal și reprezintă o măsură de ajutor pentru artiști, în această perioadă dificilă, dar mai mult decât atât, reprezintă respectul pe care Statul Român îl acordă creatorilor de artă autohtoni. Comisia de achiziție, în acest caz, este formată din artiști consacrați, critici de artă și alți membri.

Bunele practici vor fi continuate deoarece reprezintă viziunea echipei guvernamentale despre promovarea artiștilor români, deseori marginalizați în administrațiile anterioare. Vor fi promovate incluziunea, deschiderea și liberalismul exprimării artistice. Ministerul Culturii are misiunea de a fi atât garantul păstrării valorilor tradiționale și istorice, cât și al asigurării continuității actului artistic. Arta, asemenea tehnologiei, nu poate să rămână încremenită în timp, iar creatorii de astăzi merită a fi recunoscuți, valorificați și în final recompensați pentru creațiile lor.” completa precizarea de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel