Rareș Bogdan: Suntem nătărăi şi eu sunt cel mai mare dintre toţi

De ziua alegerilor locale 2016, Rareș Bogdan a transmis un mesaj mobilizator.

"După 26 de ani, tot nătărăi suntem

O ţară ca afară, sau altă găselniţă pentru „aşa nu!”, nu se poate construi mimând. Atâta vreme cât maniera „haideţi să haidem” a devenit mai iubită decât stema, tricolorul, ţara însăşi sau viitorul copiilor, suntem condamnaţi să rămânem în bucla timpului. Ne trezim dimineaţă şi o luăm de la capăt cu alţi chiloţi, dar nu mai curaţi.

Astăzi puteam să continuăm evoluţia noastră spirituală. Am ales să ţinem capul în nisip. Nu spun că evoluţia noastră ar fi însemnat „Firea nu, Predoiu da”. În fond, nici PNL nu a priceput mesajul celor care au stat la coadă 8 ore, în ploaie, în noiembrie 2014. S-a făcut că se adaptează. Nu s-a priceput (sau nu a dorit) să schimbe nimic. A făcut doar declaraţii.

[citeste si]

Avem un singur tur de scrutin, avem primari urmăriţi penal sau în închisori, care îşi vor valida mandatul. Dacă mă gândesc mai bine, mesajul „nu votaţi cu hoţii” n-ar fi prins. Acest popor învaţă încă la grădiniţă relaţia dintre furt şi „sfatul popular”. Penalii au făcut nişte drumuri, au tras un teanc de festivaluri, au chemat săracii la mâncare transformând polonicul în sirena lui Vasile Roaită şi între timp şi-au văzut de treabă. Au ales câţiva ani de puşcărie, în cel mai rău caz (doar se ia cu suspendare, căci ei au făcut legile), şi prejudicii trecute la datoria publică. Ştiau că nu va veni contraoferta. Nu s-au dezvoltat mişcări civice, nu sunt in interesul nimănui. E un risc prea mare la graniţa asta blestemată.

România e mai tristă decât un pui de mâţă aruncat în wc. E mai tristă decât Mioriţa, decât o bombă atomică. Dar e veselă ca un pui fript.

România nu are proiect. Suntem cu căciulile pe frunte, dar le scoatem scurt şi salutăm pe cine doreşte! Nu putem mai mult, suntem nătărăi, şi eu sunt cel mai mare dintre toţi. Am sperat. Dar chiar suntem în mâinile lui Dumnezeu. Sunt optimist. Dumnezeu te ajută după ce ai făcut tot şi abia apoi ai spus „Doamne, sunt în mâinile tale, fă cum e mai bine!”

România nu se trezeşte, a trecut în veşnicie, doarme somnul liniştită, fără nicio tresărire. Haideţi la vot! Ştampilaţi-i pe toţi! Este singura formă de a transmite un mesaj sistemului. Nu că ar conta...
Iubiţi România, că aşa-i filmul. În fiecare zi!", a transmis Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel