Rareș Bogdan: Scandalos. Absolut ireal ce aflăm de la o oră la alta

Jurnalistul Rareș Bogdan consideră că este "absolut scandalos cazul pedofilului din Poliție".

"Scandalos, absolut scandalos cazul pedofilului din Poliție. Mi se pare absolut ireal ce aflăm de la o oră la alta. Totuși, acel monstru a fost acoperit 3 zile de către șefii și colegii săi. Ce Legislație este asta în care oamenii ăștia se acoperă unii pe alții în Instituțiile Statului din România, inclusiv din Poliția Română? Rușinos. Degradant. Trist. Mizerabil. Dacă nici de copii nu mai putem avea grijă ca stat, nu îi mai putem proteja, ce societate am ajuns?!", a scris, marți după-amiază, Rareș Bogdan pe Facebook.

[citeste si]

Amintim că, după patru zile de căutări, individul filmat într-un lift în timp ce agresa doi copii a fost prins. De asemenea, amintim că, marți, ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că a solicitat demiterea din funcție a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu.

"Așa cum am anunțat am cerut clarificări de la Poliția Română. Am constatat că foarte rapid Poliția Română a făcut o informare în cursul serii trecute. Am văzut că această informare a vizat comportamentul de la serviciu al polițistului acuzat de pedofilie. Am constatat că nici un șef din Poliție nu și-a asumat niciun fel de responsabilitate pentru că o astfel de persoană cu antecedente a fost încadrată. Am descoperit că superficialitatea testărilor a dus la situația ca astfel de oameni să ajungă în Poliție. Mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit. Nu am văzut în aceste zile pe nimeni dintre șefii Poliției Române să apară și să dea explicații. Această atitudine este o constantă pe care eu mi-o asum că nu am putut să o schimb. Singura măsură pe care am văzut-o luată a fost demiterea domnului Emil Vornicu. Nu este suficient", a spus Carmen Dan.

"A lipsit o întrebare clară: Cum de nimeni din cei care aveau atribuții de cunoaștere a polițistului nu a știut despre aceste devieri comportamentale? Ce s-a întâmplat cu șefii care au auzit de astfel de acuzații asupra unui polițist? Nu-mi explic de ce informația primară a fost raportată cu întârziere ministrului", a mai spus Carmen Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel