Rareș Bogdan: Prioritar pentru Iohannis și Ponta, obligatoriu scoaterea României de sub MCV și accederea la Schengen

Jurnalistul Rareș Bogdan consideră că un obiectiv prioritar al perioadei imediat următoare atât pentru președintele Klaus Iohannis, cât și pentru premierul Victor Ponta, ar trebui să fie scoaterea României de sub MCV și accederea la Schengen.

În opinia lui Rareș Bogdan, păstrarea MCV pentru România nu se mai justifică.

"România încă nu trăiește în săptămâna luminată, nici perioada luminată. Probabil, după această campanie masivă de curățire a spațiului public din România, în special al celui politic, probabil va veni și săptămâna luminată. Nu știu dacă va fi în acest an sau dacă va fi anul viitor. Important este să nu ne pierdem speranța. Mi se pare absolut normal ca DNA, care are nu mai puțin 48 de înalți demnitari, care au fost cazuri deja orchestrate de către DNA, să fie lăudată. Dar eu sunt un om care mă uit, în primul rând, spre România și, mai puțin, spre alte zone și spun așa: tocmai datorită activității DNA și a ANI, dar și instituțiilor care funcționează în statul ăsta, și nu sunt multe, din păcate, alături de DNA, probabil mai putem adăuga doar serviciile de intelligence, SRI, SIE - deci instituțiile de forță ale statului român. Dar, tocmai de asta, cred că ar trebuie foarte serios ca președintele României, premierul României să își pună în obiectivele pe următoarele șase luni de zile scoaterea României de sub MCV. Nu cred că, în acest moment, dat fiind evoluția, pe justiție, în special, a României se mai justifică păstrarea MCV pentru România. Prioritar pentru președintele Klaus Iohannis și pentru premierul Victor Ponta, pentru liderii partidelor din România este obligatoriu scoaterea României de sub MCV și accederea la Schengen. " a declarat, marți, într-o intervenție telefonică, la Realitatea TV, Rareș Bogdan. 

Minsitrul Justiției, Robert Cazanciuc, și procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, participă astăzi la audierile publice din Comisia de Control Bugetar al Parlamentului European privind evaluarea angajamentelor României și Bulgariei în cadrul Mecanismului de Verificare și Cooperare. Raportor este europarlamentarul independent Monica Macovei.

La audieri iau parte, alături de cei enumerați anterior, Secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, ministrul bulgar al Justiţiei, Hristo Ivanov, precum şi experţi din România şi Bulgaria dar şi din alte state UE.

Laura Kovesi, la audierile pe MCV:trebuie îndepărtate cauzele corupției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel