EXCLUSIV  Rareș Bogdan neagă o afirmație despre Klaus Iohannis. "Nu s-a înțeles"

Jurnalistul Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV, a fost la CNA, unde, apărând-o pe jurnalista Oana Stănciulescu, a afirmat că a fost sunat de președintele Klaus Iohannis care i-a propus să reprezinte Administrația Prezidențială în Consiliul de Administrație al TVR. 

Declarația lui Rareș Bogdan care circulă în mass-media este următoarea: "Vineri dimineaţa, (...) în pauza emisiunii, am fost sunat de către un domn să mi se spună că preşedintele României vrea să vorbească cu mine, dânsul fiind la Bruxelles, să îmi facă o propunere. Am acceptat să vorbesc cu dânsul. (...) Am sunat, am vorbit cu consilierul domniei sale şi domnul preşedinte mi-a spus: 'Aş vrea să mergi la TVR din partea mea, din partea Preşedinţiei României ca reprezentant în Consiliul de Administraţie şi, ulterior, propunere de preşedinte - director general'". 

Ultima parte a declarației ridică mari semne de întrebare. Președintele țării nu poate decide și nu are atribuții în desemnarea unui PDG al SRTv. Președintele-director general al Televiziunii Române este ales prin vot de membrii Consiliului de Administrație, votați anterior în Parlament, iar apoi cel propus PDG de către CA al TVR ajunge în Parlament, unde este votat sau respins. Deci, procedura este una clară, iar afirmația lui Rareș Bogdan ar fi venit într-un context sensibil în TVR, în care CA, după două eșecuri în Parlament, nu a reușit să voteze o nouă propunere. 

Lămuririle lui Rareș Bogdan

Contactat de dcnews.ro, Rareș Bogdan a precizat că, procedural, președintele nu are cum să-l propună președinte-director general al SRTv, i-a propus doar să fie unul dintre membrii CA al TV: "Nu s-a înțeles aia, eu oricum nu discutam despre asta, eu am explicat doar ca să înțeleagă cei din CNA că eram într-o situație în care din cauza scrisorii împotriva Oanei Stănciulescu, eu nu am dorit, am refuzat din start prezența în Consiliul de Administrație". 

Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV a precizat: "Acum eu nu vreau să fiu arogant, dar dintre ce este în CA astăzi, eram singurul care am condus un trust de presă, 240 de oameni, în Ardeal, singurul care am condus stații locale, aveam experiență în management de presă". Jurnalistul a adăugat că și astăzi are ziar, agenție, radio, televiziune locală, în total 72 de angajați în Cluj. Întrebat dacă a fost sunat de președinte după ce a dezvăluit conversația, Rareș Bogdan a spus: "Păi, nu, că nici nu mi-a zis să n-o fac publică".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel