Rareș Bogdan, caz șocant. Dezvăluiri bombă în direct

Rareş Bogdan a vorbit, în emisiunea 'Jocuri de Putere', de la Realitatea TV despre un caz petrecut într-un penitenciar din România, în care conducerea a ignorat recomandarea de a primi tratament medical de urgenţă pentru un deţinut şi doar un miracol a dus la salvarea acestuia.

Şeful secţiei de Ortopedie al Spitalului Judeţean Constanţa, medicul Şerban Alexandru, a oferit detalii despre starea pacientului, explicând că situaţia nu ar fi fost la fel de gravă dacă acesta ar fi fost adus mai devreme.

"Care e diferenţa când tratăm un cetăţean? Absolut nicio diferenţă. Sunt Şerban Alexandru, seful secţiei de Ortopedie unde a venit pacientul în noaptea de 14 spre 15. Ştiu foarte bine cazul, de când a venit, noaptea, şi până când s-a operat a treia oară, astăzi. Echipa şi-a făcut datoria imediat şi s-a decis intervenţia de urgenţă la gamba respectivă, s-a eliminat un hematom uriaş, care comprima gamba.

Au urmat alte două operaţii de închidere a plăgilor largi făcute sâmbătă spre duminică. Slavă Domnului, lucrurile merg bine, pacientul îşi are piciorul şi viaţa.

Este din punct de vedere medical un caz ciudat, cu o afecţiune ciudată, o ruptură a unui vas care a apărut din senin. Nu ştiu când ar fi trebuit să vină, dar a venit în ultimul hal...la situaţie limită. Dacă venea mai devreme, nu se ajungea la această situaţie", a povestit medicul.

Avocata Maria Vasii a explicat, la Jocuri de Putere, cât de mare a fost pericolul pentru pacient şi faptul că în cazul dramei acestuia, fiind ignorat o săptămână, chiar dacă avea dureri crunte, a ţinut doar de noroc să fie salvat.

"Deţinuţilor li se recunoaşte dreptul la asigurare medicală...dar puţină bunăvoinţă poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

În acest caz a aşteptat 6 ore într-o dubă în care sunt transportaţi deţinuţii, s-a aşteptat două ore pentru a veni persoana responsabilă cu armamentul, s-a mai aşteptat o oră până când asistenta de la penitenciar a împărţit celorlalţi deţinuţi medicamentele, situaţie în care pacientul bolnav, care aştepta să ajungă de urgenţă la spital, îşi putea pierde viaţa.

Timp de şapte zile nu a primit decât aspirină şi un unguent şi i s-a indicat să îşi facă masaj, ambele contraindicate", a mai explicat avocatul, la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel