Rapperul Cumicu, condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de droguri

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Unul dintre cei mai cunoscuți rapperi underground din România, Cumicu, a fost condamnat de Tribunalul Alba pentru trafic de droguri.

Pe numele său real, Raul Alin Giurgiu, acesta a fost condamnat la închisoare cu executare. Decizia a fost dată de Tribunalul Alba, în urma unui dosar instrumentat de DIICOT Alba Iulia. Raul a fost filat, supravegheat tehnic, iar apoi prins în flagrant de polițiștii de la BCCO. 

Din câte se pare, aceștia au obținut informații că rapperul urma să primească un colet în care se afla canabis, colet expediat din Spania. Modul în care acesta a fost prins de anchetatori este detaliat în motivarea instanței. Motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

În documentele instanței este scris că acesta a recunoscut fapta, și-a însușit ceea ce a făcut și cum a procedat. Mai mult de atât, și-a protejat un prieten, o persoană care se afla alături de el în mașină, la momentul flagrantului. Raul a zis că persoana care se afla cu el nu are nici o legătură și nu știa ce se află în colete.

A trimis coletul din Spania

Potrivit motivării instanței, Cumicu a călătorit în Spania, la începutul lunii septembrie 2023, de unde a cumpărat o cantitate de canabis. În total 4 kilograme și jumătate de canabis. Potrivit anchetatorilor, drogurile au fost puse în două colete, în care erau disimulate șase pachete vidate, în care se aflau 1.726,1 grame canabis, respectiv 2.835,9 grame canabis.

Apoi a trimis coletele către România, iar el s-a întors în Cluj-Napoca

”. Totodată a subliniat faptul că suspectul (n.r. – persoana prinsă cu el în mașină la flagrant) nu știa că în colete se află droguri, aspect ce se coroborează cu declarația celui din urmă, care a negat orice implicare”, a declarat în timpul anchetei.

Cum a fost prins Cumicu

În data de 4 septembrie 2023, procurorii DIICOT Alba Iulia au primit informații că acesta ar urma să primească un colet cu droguri.

Au început supravegherea acestuia, dar și a coletului. Când pachetul a ajuns la depozitul regional din România, procurorii au mers și au verificat coletele. Au descoperit cantitatea de droguri și au pus la cale flagrantul. Mașina curierului era supravegheată de către polițiștii de la BCCO. Filajul și prinderea acestuia au fost descrise de magistrați.

”La un moment dat, în zonă a fost observat autoturismul marca BMW seria 1, de culoare neagră, din care au coborât două persoane de sex bărbătesc. Șoferul avea părul brunet și era îmbrăcat cu hanorac de culoare neagră și pantaloni scurți de culoare gri, iar pasagerul era tuns scurt și era îmbrăcat în pantaloni scurți de culoare verde și tricou de culoare crem.

În jurul orei 20:38, cei doi au luat de la angajatul societății, fiecare, câte un colet din cele două care fac obiectul cauzei și s-au deplasat la autoturismul cu care au ajuns în parcare. Un colet a fost pus pe bancheta din spate a autoturismului, iar celălalt a fost pus în portbagaj.

După ce au plătit parcarea, în jurul orei 20:51, cei doi au părăsit zona cu autoturismul descris și s-au deplasat până pe strada (…), unde au parcat în jurul orei 21.01. Cei doi au coborât din autoturism, au luat fiecare câte unul dintre cele două colete și s-au îndreptat înspre imobilul cu nr. 21 de pe aceeași stradă, moment în care s-a intervenit pentru imobilizarea lor”, au notat magistrații.

Pedeapsa primită

O zi după flagrant, cântărețul a fost arestat preventiv, în data de 7 septembrie 2023. Măsura a fost admisă de magistrații Tribunalului Alba. Câteva luni mai târziu, acesta fost trimis în judecată. Din câte se pare, Cumicu mai avea și alte condamnări, care s-au adăugat la pedeapsa pentru trafic internațional de droguri.


Pentru fapta de trafic de droguri a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Însă, pentru că mai avea și o condamnare din trecut, aceasta s-a adăugat la pedeapsa finală.

În total, a fost condamnat la 6 ani închisoare în regim de detenţie. Acesta se afla deja în arest preventiv la Penitenciarul Aiud. Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Alba Iulia, notează Alba24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel