Raportul SECRET din spatele ușilor de la VATICAN. De ce a demisionat Benedict al XVI-lea

Scandalurile par fără de sfârșit la VATICAN. Un raport care a fost descoperit de  presa italiană aduce noi mărturii șocante despre viața cardinalilor de la VATICAN.

Faptele, catalogate subumane de învățăturile bisericești, au contribuit definitiv la decizia luată de Papa Benedict al XVI-lea atunci când și-a depus demisia de onoare, în februarie 2013.

VATICAN. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a refuzat să comenteze anumite pasaje din acest raport secret, descoperit de jurnaliștii de la publicația La Republica și reluat de Antena 3, care îi incriminează de comportamente homosexuale ieșite din comun pe o parte din preoții Vaticanului.

Citește și: Papa Francisc cere "iertare" pentru abuzurile preoţilor pedofili

VATICAN. Potrivit publicației italiene, raportul cuprinde peste 300 de pagini, în care sunt consemnate fapte greu de imaginat săvârșite de cei mai mulți dintre preoții catolici. Aceștia sunt acuzați că au încălcat cu precădere două din cele zece porunci. Porunca a șaptea în concepția catolică susține „Să nu fii desfrânat" și este interpretată și în sensul să nu întreții relații homosexuale, iar cea de-a opta îi învaţă pe credincioși să nu fure.

VATICAN. În acest fel, misteriosul raport se învârte între acuzațiile de furt, cât și de homosexualitate, de care cei mai mulți cardinali de la Vatican sunt acuzați. Acest comportament nu este demn de un preot, chiar dacă Vaticanul nu condamnă homosexualitatea, dar nici nu o acceptă, mai ales când vine vorba despre reprezentanții lui Dumnezeu.

Citește și: Papa Francisc: Cine sunt eu să îi judec pe homosexuali?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel