Raportul Mondial al Fericirii 2024. Care sunt cele mai "supărate" țări

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Iată în ce țări sunt cei mai fericiți și cei mai puțin fericiți oameni!

Potrivit Raportului Mondial al Fericirii, se pare că țările mici sunt mai mulțumite cu tot ce au și  au stare de spirit mai bună decât marile state.

Finlanda rămâne în topul mondial al Fericirii pentru al șaptelea an consecutiv

Finlanda își menține pentru al șaptelea an consecutiv titlul de cea mai fericită națiune din lume, conform Raportului mondial al fericirii 2024. Clasamentul este dominat de țările nordice, cu Danemarca, Islanda și Suedia ocupând locurile următoare, scrie BBC.

La polul opus, Afganistanul se află pe ultima poziție pentru al patrulea an la rând, reflectând provocările majore cu care se confruntă această țară.

Raportul analizează fericirea la scară națională pe baza unor indicatori precum PIB-ul pe cap de locuitor, satisfacția zilnică și condițiile de viață. O surpriză notabilă din acest an este Italia, care a coborât opt poziții, ajungând pe locul 41. În schimb, Suedia, Țările de Jos, Luxemburg și Elveția continuă să se numere printre cele mai fericite națiuni din lume.

Țările mici domină clasamentul Fericirii 

Țările cu populații mai mici tind să se poziționeze mai bine în clasamentul mondial al fericirii, arată sursa citată, și asta datorită realizării mai ușoare a obiectivelor de sustenabilitate socială și de mediu. În contrast, Statele Unite au coborât pe locul 23, arătând o scădere față de anii precedenți.

Noutatea din acest an a raportului este introducerea unui clasament bazat pe grupe de vârstă, care evidențiază diferențe semnificative în nivelurile de fericire între populațiile mai tinere și cele mai în vârstă. Această abordare oferă o perspectivă mai detaliată asupra modului în care diferite segmente de vârstă percep și experimentează fericirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel