Raportul MCV, publicat. Chirieac: Este raport politic. Dovada vie a eşecului UE

Florin Răvdan / 22 oct 2019 / 16:51 Salveaza PDF Comentarii

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe comentarii după publicarea raportului MCV, în care România este din nou criticată de organismele europene. Chirieac a explicat că raportul MCV este "dovada eşecului UE privind statul de drept". 

Bogdan Chirieac a comentat ironic şi laudele aduse Bulgariei, comparativ cu criticile aduse României în raportul MCV. 

"Bulgaria stă mai bine decât noi în privinţa crimei organizate, nu? Este, dacă vreţi, o dovadă vie a eşecului UE în privinţa implementării a ceea ce se numeşte stat de drept. A fost o măsură politică, greşită, perpetuată până în ziua de astăzi. În primul rând, UE nu are o definiţie clară, unitară, în ceea ce priveşte statul de drept. Nu există aşa ceva!", a spus analistul politic. 

Raportul MCV, raport politic

 

"E foarte clar de ce raportul MCV nu este un raport definit, bazat pe justiţie, norme, pe Constituţie, pe pachetul de legi privind justiţia pentru un stat membru, pentru că este un raport politic, care reflectă punctele de vedere ale partidelor majoritare din Parlamentul European. Aşa îmi explic şi de ce nu au condamnat niciodată protocoalele, nu le-au aflat, nu le-au menţionat niciodată, nu au condamnat niciodată gravele abuzuri din justiţie, deşi drepturile omului sunt o valoare fundamentală pe care se bazează Uniunea Europeană. Şi au fost şi inadvertenţe dezvăluite de CSM în care se dovedea că experţii UE nu ştiau Constituţia României", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28