Raportul care îngroapă Rusia. Nemții vor să înarmeze Ucraina

Politicieni din coaliția aflată la putere în Germania au cerut extinderea sancțiunilor la care este supusă Rusia și înarmarea Ucrainei. Schimbarea de atitudine vine în urma unui raport OSCE care demonstrează că separatiștii susținuți de Putin au încălcat acordul de pace de la Minsk și au violat în repetate rânduri încetarea focului.

În ultimele luni, ministrul de Externe, Frank-Walter Steinmeier, se pronunțase pentru ridicarea treptată a sancțiunilor economice, ba chiar a avut discuții pe această temă la Ekaterinenburg, cu Serghei Lavrov, omologul său rus.

Săptămâna trecută, însă, Ucraina și-a deplasat forțele militare la granița de est, după o serie de atacuri ale separatiștilor și câteva manevre ale forțelor ruse în Crimeea.

Creștin-democrații, atitudine dură față de Rusia

Parlamentarul creștin-democrat Michael Gahler a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung că ar trebui furnizate arme Ucrainei, pentru întărirea capacităților sale defensive."Este vorba despre măsuri legitime de întărire a armatei ucrainiene, care să poată răspunde unor atacuri rusești sau ale separatiștilor susținuți de Rusia", a spus Gahler.

Elmar Brok, președintele Comitetului de Afaceri Externe din parlamentul European este de aceeași părere. De asemenea, Brok a cerut extinderea sancțiunilor împotriva Moscovei, afirmând că nu se poate pune problema ridicării acestora.

De cealaltă parte, politicieni social-democrați și din Partidul Verzilor au declarat FAZ că singura măsură care ar trebui luată este menținerea sancțiunilor, opunându-se înarmării Ucrainei.

Separatiștii au îngrădit accesul OSCE în zona de conflict

Raportul OSCE a fost elaborat în perioada aprilie-iulie 2016, consemnând 1100 de violări ale încetării focului de către separatiști și 340 from de către trupele Ucrainei. Artileria separatiștilor a fost mai activă decât a armatei regulate (850 atacuri, față de 520 răspunsuri). Raportul a fost realizat în condițiile în care separatiștii au îngrădit mult accesul observatorilor în zona de conflict, spre deosebire de autoritățile legitime de la Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel