Raport Ungaria: Violențe împotriva migranților

Tudor Curtifan / 14 Martie 2017 / 08:37 Salveaza PDF Comentarii
emigranti sua
Descriere foto: emigranti sua

Organizația neguvernamentală Medici fără frontiere (MSF) a dat recent publicității un raport în care semnalează tratamentul violent la care migranții care ajung în Ungaria sunt supuși în mod sistematic de către reprezentanții autorităților acestei țări.

Astfel, migranții care intră în țară venind din Serbia sunt atacați de câinii polițiștilor, sunt stropiți cu jeturi de apă rece sau le sunt confiscate hainele și încălțămintea, chiar și iarna, relatează infomigrants.net.

Potrifiv RFI, asociația ”Medici fără frontiere” a tras aceste concluzii pe baza a 106 declarații ale martorilor, adunate începând cu ianuarie 2016 la frontiera sârbo-ungară.

"Din cercetările noastre reiese că nu este vorba de un derapaj temporar, de cazuri izolate, ci de un comportament sistematic, organizat, de rutină", a declarat Christopher Stokes, directorul general al MSF citat de AFP.

Este vorba de leziuni corporale grave, mușcături de câini sau iritații ale ochilor datorate gazelor lacrimogene. Numeroși martori relatează cazuri chiar și mai grave: "Sunt martori care ne-au povestit cum migranții erau puși să se întindă pe zăpadă, apoi erau călcați în picioare de grăniceri", a mai precizat un consilier al asociației.

Un purtător de cuvânt al guvernului ungar citat de AFP a respins categoric toate aceste acuzații, adăugând că "polițiștii și soldații unguri protejează frontierele Spațiului Schengen conform legii și respectă toate reglementările europene și ungare".

În urma acestor acuze, momentan, reacțiile la nivelul Uniunii Europene au fost discrete.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84