Raport Mueller: Rusia a fost implicată în campania electorală din SUA. Președintele Trump a fost absolvit total

Procurorul general al SUA - William Barr
Procurorul general al SUA - William Barr

Procurorul general al SUA, William Barr, a declarat că raportul Mueller descrie "10 episoade" în care Donald Trump s-a angajat într-o eventuală obstrucție a justiției, dar a subliniat că ancheta nu a găsit "nicio înțelegere" între campania Trump și eforturile Rusiei de a interveni alegerile din 2016 din SUA, transmite The Guardian.

Vorbind într-o conferință de presă, joi dimineață, înainte de lansarea unei versiuni redactate a raportului, procurorul general a căutat să tragă o "concluzie" asupra raportului consilierului special, Robert Mueller. El a afirmat că a înlăturat presupusele infracțiuni ale președintelui, recunoscând în același timp că nu a fost de acord cu unele dintre concluziile lui Mueller și a cerut ca modul de comportare al lui Trump să fie considerat "în context".

Trump a fost sub presiunea "controlului procurorilor federali" și a "speculațiilor neobosite în mass-media cu privire la culpabilitatea personală a președintelui", a explicat procurorul general Barr, care a fost numit de președintele Donald Trump. "Totuși, așa cum am spus de la început, nu a existat nici o interferență".

Întâlniri cu avocații lui Trump

Democrații au criticat decizia lui Barr de a examina conținutul raportului Mueller înainte ca acesta să fie pus la dispoziția Congresului sau a publicului. Procurorul general William Barr, a insistat că a fost "angajat să asigure cel mai înalt grad de transparență", și a recunoscut că oficialii departamentului de justiție s-au întâlnit în repetate rânduri cu avocații Casei Albe în ultimele săptămâni, pentru a discuta conținutul raportului, lucru care a ajutat echipa președintelui să pregătească dovezi contrare.

În conferința sa de presă, procurorul general a susținut în repetate rânduri că Trump și colaboratorii săi de campanie au fost absolviți de presupusele nelegiuiri legate de manipularea rusească în alegerile prezidențiale din 2016.

"Știm acum că agenții ruși care au comis aceste scheme nu au avut cooperarea președintelui Trump sau a echipei de campanie Trump sau participarea oricărui alt american", a spus Barr. "După aproape doi ani de investigație, mii de citații, sute de mandate și interviuri de martor, consilierul special a confirmat că guvernul rus a sponsorizat eforturile de a interfera ilegal cu alegerile prezidențiale din 2016, dar nu a constatat că campania Trump sau alți americani s-au implicat în aceste eforturi", a mai spus Barr.

Democrații: Raportul este întors în favoarea președintelui 

Democrații au avertizat că decizia lui Barr de a organiza o conferință de presă în fața Congresului reprezintă o tactică de deturnare. "Preocuparea principală a procurorului general Barr este de a încearca să întoarcă în favoarea președintelui Trump raportul Mueller", a declarat Jerrold Nadler, președinte al comisia judiciară a Camerei, într-o conferință de presă.

Barr a insistat asupra faptului că unele informații secrete nu pot fi făcute publice fiind și probe în alte cazuri penale. Dar democrații rămân suspicioși, având în vedere faptul că Barr a fost selectat de Trump pentru a conduce departamentul de justiție dar și viteza cu care el a prezentat un rezumat al raportului Mueller -  care în general era favorabil pentru Trump.

Vor fi multe lucruri care vor ieși din raport. Acuzațiile criminale au fost excluse după ce Barr a spus că el și adjunctul său, Rod Rosenstein, au decis că nu există dovezi suficiente pentru a stabili că Trump a comis obstrucția justiției.

Raportul lui Mueller ar putea, de asemenea, să ofere muniție politică împotriva lui Trump, în timp ce președintele vrea realegerea anul viitor pentru un nou mandat la Casa Albă.

Vezi și: Raport Mueller: Va fi dat publicității fără informațiile confidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel