EXCLUSIV  Raport MCV. Iohannis-Toader: Cine are dreptate în privința evaluării negativ-pozitiv

Klaus Iohannis consideră că raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare în domeniul justiției și luptei împotriva corupției (MCV) reprezintă un serios semnal de alarmă de care coaliția de guvernare trebuie să țină cont.

Pe de altă parte, privind raportul MCV, "concluzia este pozitivă", spune ministrul Justiției, Tudorel Toader.

În acest context, DC News a lansat un sondaj prin care i-a întrebat pe cititori: "Cine are dreptate în privința evaluării negativ-pozitiv?". Răspunsurile au arătat astfel:

Tudorel Toader: Concluzia este pozitivă 66,11% (8293)

Klaus Iohannis: Un serios semnal de alarmă 33,89% (4252).

(w670)

[citeste si]

Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate în România în cadrul Mecanismului de Cooperare și de Verificare (MCV), publicat miercuri, arată că avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu, ceea ce a generat riscul redeschiderii unor aspecte ce fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017.

"Deși punerea în aplicare a unora dintre recomandări progresa bine, în cursul anului 2017 avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu, ceea ce a încetinit punerea în aplicare a recomandărilor rămase și, de asemenea, a generat riscul redeschiderii unor aspecte care fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017", se arată în raport.

Potrivit sursei citate, provocările la adresa independenței sistemului judiciar și punerea acesteia sub semnul întrebării au reprezentat, de asemenea, un motiv persistent de îngrijorare.

"În cursul perioadei de nouă luni de la raportul din ianuarie 2017, în care s-au stabilit principalele recomandări pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor de referință cuprinse în MCV, s-au realizat progrese cu privire la o serie de recomandări, în special recomandarea 8, care a fost pusă în aplicare în mod satisfăcător, și, sub rezerva aplicării practice, cu privire la recomandările 2, 7 și 12", relevă raportul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel