Raport MCV. Cozmin Guşă: O mare minciună! Asta trebuia să spună Comisia Europeană

Mihai Ciobanu / 23 oct 2019 / 10:38 Salveaza PDF Comentarii
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat, la Realitatea TV, decizia Comisiei Europene de menţinere a MCV pentru România dar şi declaraţiile făcute de către Ana Birchall, ministrul Justiţiei. 

"Am ascultat-o pe doamna, domnişoara de la Justiţie. O doamna cu alură de domnişoară, ca să ma exprim voalat apropo de lipsa de consistenţă pe care o are. Eu mă aşteptam să fie revoltată în calitate de ministru al Justiţiei, prin comparaţie cu două ţări din zonă, Bulgaria, respectiv Croaţia. Problemele de corupţie macro în Bulgaria sunt atât de mari încât nu ştiu cum celor din Comisia Europeană nu le puşcă urechile când analizează concluziile acestui mecanism. În Croaţia este aproape la fel, poate cu un semiton mai jos.

România suferă de un tratament diferenţiat. Faptul că suntem cu un guvern demis prin moţiune, faptul că nu ne-am învrednicit să punem piciorul în prag, faptul că ne compară cu vecinii din jur, care sunt duri şi devin respectati la Bruxelles, toate astea ne creează această poziţie de ghiocel. Stăm cu mâinile în faţă şi cu capul plecat. Sigur că e corupţie în Romania, dar nu mai mare decât cea din Franţa. Nici mai mare decât cea din Germania", a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

"Este o mare minciună cu raportul MCV. Atenţie! Comisia Europeană, dacă voia să fie corectă, trebuiă să spună: "Secţia Specială trebuie desfiinţată doar după ce va investiga toate excesele din justiţia româneasca, de la nivelul DNA, DIICOT", a mai declarat Cozmin Guşă.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24