Raport Italia. Aparteneța la UE, în pericol

Italia
Italia

Doar 48.8%, doresc rămânerea Italiei în Uniunea Europeană, pe care peste două treimi dintre peninsulari o acuză însă că nu le-au ajutat țara să facă față crizei migranților.

Potrivit raportului Italia 2017, 48.8% dintre respondenți se opun ieșirii din UE, în timp ce 29.5% susțin organizarea unui referendum după modelul celui pentru Brexit, scrie Agerpres.

Aceeași anchetă arată că majoritatea italienilor acuză Uniunea Europeană pentru faptul că i-a lăsat singuri în fața crizei migranților (71.5%) și pentru că a impus țării lor sacrificii economice nedrepte (70.2%).

În același context, 48.5% au răspuns că puterea lor de cumpărare s-a erodat în ultimul an, 77.2% că au cunoștințe cărora nu le ajung banii de la un salariu la altul, iar 24.2% au declarat că se consideră săraci.

Raportul îngrijorător vine în contextul în care Marea Britanie a votat ieșirea din Uniunea Europeană iar alte țări importante din Uniune precum Germania, dar mai ales Franța se confruntă cu un val tot mai mare de populism și eurosceptism.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel