Raport: Inspecția Judiciară - DNA, război în Justiție. Chirieac: Aceasta este concluzia

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ”schimbul de replici” prin comunicate între DNA și Inspecția Judiciară.

După ce DNA a criticat, într-un comunicat de presă, modul în care Inspecția Judiciară a gestionat datele din raportul de control, IJ a răspuns acuzând DNA de ”manifestări emoționale”. Bogdan Chirieac a vorbit despre conflictul dintre cele două instituții. 

”O parte a IJ are un raport negativ, cealaltă laudativ. La IJ sunt opinii diferite. La CCR avem 8 judecători care dau o directivă, altul are o opinie separată. Credeam că, dreptul nu e chiar o știință exactă precum legile fizicii, dar în orice caz, suntem pe aceeași stradă.

Concluzia cu privire la raportul IJ asupra DNA este că el e inutil. Doamna Kovesi rămâne procuror șef DNA până la terminarea mandatului. Categoric. 

IJ și justiția, asa cum e construită acum, nu mai poate continua în același mod. Trebuie găsită o soluție ca IJ să fie o instituție autonomă. Așa cum e acum, nu se mai poate continua”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel