Urmărește emisiunea live


România, în TOP la tinerii care încă STAU cu părinții: Suntem "UNICI". Raport FULMINANT

România are unul dintre cele mai mari procentaje de tineri care încă locuiesc cu părinții. La ce vârstă pleacă de acasă alți europeni. Raport incredibil!

Oficiul European de Statistică (Eurostat) a publicat un nou raport potrivit căruia tinerii din România preferă să locuiască cu părinții, iar țara noastră are unul dintre cele mai mari procente de tineri care încă nu au părăsit casa părintească. 

Mai exact, vorbim de 41% dintre tineri cu vârste de pănă la 34 de ani care încă locuiesc cu părinții.

Fete vs. băieți. Cine pleacă mai repede de acasă

În ceea ce privește procentajul referitor la tinerii din România care încă locuiesc cu părinții, ocupăm locul 10 în clasamentul ţărilor membre UE (realizat pe baza datelor disponibile în anul 2019 şi 2018).

Însă, există o diferență destul de mare între bărbați și femei. 54% dintre bărbaţii români de până la 34 de ani stăteau în casa părintească, în vreme ce, în cazul femeilor, ponderea se situa la mai puţin de jumătate, anume la 26,4%.

Totuși, țara noastră nu este unică în ceea ce privește acest aspect. În aproape toate statele membre ale Uniunii Europene fetele obișnuiesc să plece mai devreme de lângă părinți decât băieții. În România, cea mai mare diferență dintre genuri se înregistra în anul 2019. 

Cu toate acestea, nu este o regulă general valabilă că băieții mai pleacă târziu din casa în care au crescut. Excepție este Luxemburg, unde media de vârstă pentru băieţii care pleacă de acasă este de 20 de ani, iar a fetelor, de 20,3 ani, citează Agerpres. 

Țările membre UE în care tinerii pleacă cel mai devreme de acasă

În statele membre ale UE, procentul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani care încă locuiau cu părinţii lor în 2019 varia de la mai puţin de 10% în Danemarca (4%), Finlanda (4,8%) şi Suedia (5,7%), la mai mult de jumătate în Slovacia (56,4%, datele din 2018), Grecia (57,8%) şi Croaţia (62%).

Tinerii din ţările din nordul Uniunii Europene pleacă cel mai devreme de acasă: Suedia (17,8 ani), Danemarca (21,1 ani), Finlanda (21,8 ani), apoi din Luxemburg (20,1 ani), Estonia (22,2 ani), Franţa (23,6 ani), Germania şi Olanda (ambele cu 23,7 ani), iar cel mai târziu tinerii din ţările din sudul UE: Croaţia (31,8 ani), Slovacia (30,9 ani), Italia (30,1 ani), Bulgaria (30 de ani), Malta (29,9 ani), Spania (29,5 ani), Portugalia (29 de ani) şi Grecia (28,9 ani).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel