Raport DNA. Inspecția Judiciară, sesizare din oficiu

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, miercuri, după ce Elena Rădescu, coordonatorul echipei care a efectuat verificările la Direcţia Naţională Anticorupţie, a afirmat că a mers pentru a comunica ordinul de control cu o maşină trimisă de DNA, pentru că autoturismele Inspecţiei "mergeau la coafor". 

"Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a afirmaţiilor făcute de doamna inspector judiciar Elena Rădescu la un post de televiziune", a declarat purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru. 

Surse din IJ au precizat, scrie Agerpres, că Elena Rădescu nu ar fi cerut în ziua respectivă nicio maşină de la Inspecţia Judiciară. 

"La ora 15.00, pentru că ăsta a fost singurul control care s-a efectuat într-un termen foarte scurt de la data emiterii. Adică s-a dispus controlul pe 3 şi pe 17 trebuia să înceapă. De obicei, pentru asemenea controale se acordă un termen de cel puţin o lună de zile. Aici s-a acordat termen două săptămâni. Când s-a emis ordinul, am anunţat că trebuie să comunicăm ordinul cu obiectivele de control pentru că nu aveau timpul material să pregătească documentele, tabelele şi tot ce ceream noi. Şi atunci, la ora aceea, 14, aproape 15, nu mai era nicio maşină de la Inspecţie (Inspecţia Judiciară - n.r.). Am sunat: Doamnă, s-a emis ordinul. Şi atunci dumneaei a zis: Vă trimit o maşină să aduceţi ordinul, să văd şi eu ce pregătesc. Astea nu se fac de azi pe mâine. Şi asta a fost situaţia. N-am avut nicio maşină, că maşinile noastre mergeau la coafor şi nu mai ştiu unde. Şi am zis: Trimiteţi maşină!", a declarat Elena Rădescu la Antena 3. 

Pe 16 octombrie, inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a precizat, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, că Elena Rădescu s-ar fi deplasat anterior la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fără a se consulta cu membrii echipei şi fără a înştiinţa conducerea IJ, contrar regulamentului. 

El a explicat că dispoziţiile legale impun echipei de inspectori judiciari solicitarea comunicării datelor şi informaţiilor necesare, în raport de obiectivele controlului conducerii Parchetului unde urmează să se efectueze verificările, printr-o adresă avizată de către şeful Direcţiei de Inspecţie Judiciară pentru procurori.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel