Urmărește emisiunea live


Raport devastator Vatileaks. Papa ar fi demisionat din cauza unei rețele de clerici homosexuali

papa-benedict dece
papa-benedict dece

Un raport publicat de cotidianul italian La Repubblica poate cutremura din temelii Sfântul Scaun, după ce demisia Papei Benedict al XVI-lea este pusă pe seama existenței unei rețele de prelați gay de la Vatican, unii dintre ei fiind șantajați de alți clerici din exterior, scrie The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al Papei a refuzat să confirme sau să respingă existența unui astfel de raport.

La Repubblica scrie că ziua în care Papa a decis să demisioneze coincide cu ziua în care Suveranul Pontif a primit un dosar elaborat de trei cardinali însărcinați să investigheze așa-numitele ”Vatileaks”.

În luna mai a anului trecut, majordomul Papei, Paolo Gabriele, a fost arestat și acuzat că a furat și ”scurs” corespondență papală care arătat că Vaticanul este un adevărat cuib de intrigi și lupte interne.

Potrivit ziarului La Repubblica , dosarul ce cuprinde ”două volume de aproximativ 300 de pagini legate cu un șnur roșu” este ținut într-un seif din apartamentul papal și îi va fi arătat succesorului papei înainte de alegerea acestuia.

Ziarul arată cum cardinalii descriu o serie de facțiuni, unele dintre ele prezentând membri ”uniți de orientarea sexuală”.

Cotidianul italian scrie că raportul spune cum cardinalii se întâlneau în diferite locuri din Roma și împrejurările ei, precum o vilă din afara Capitalei, o saună din suburbia Romei, într-un centru de frumusețe sau o fostă reședință a unei Universități utilizată ca domiciliu de un arhiepiscop.

Părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a declarat: ”Nici eu și nici comisia cardinalilor nu vom confirma sau nega  lucrurile care se spun pe acest subiect. Să-i lăsăm pe fiecare să-și asume responsabilitatea. Nu vom merge pe linia observațiilor care se fac pe această temă”.

Vaticanul nu condamnă homosexualii, dar învață că relațiile sexuale dintre persoanele gay sunt ”intrinsec greșite”. Papa Benedict al XVI-lea le-a interzis homosexualilor gay activi sexual să studieze pentru preoție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel